keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Hippi European Openiin!

Hitsiläinen, ihan huvin vuoksi laitoin hakemuksen menemään tuost European Open-kisasta ja tänään oli tullut vahvistus että Hippiäinen lähtee edustamaan Suomea Tsekkeihin heinäkuussa! Kisat ovat valtavat, siellä on koiria PALJON! Ja sitten siellä on pieni HipHii :D En jaksanut uskoa että Hippiä olisi valittu, viime vuosihan oli kisojen osalta hieman katkonainen Hipin astutuksen, keisarinleikkauksen ja siitä toipumisen takia. Näköjään saimme silti tarpeeksi tuloksia kasaan.

Täältä löytyy infoa kisoista. Melkoiset pippalot, jännää!!

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Puomi-projekti vol. 2

Eilen oltiin omissa kisoissa Masalan kuplahallissa. Jälleen kerran, tavoitteena onnistunut puomin kontakti. Samalla oli hauska nähdä miten viime kisojen keskeytys oli vaikuttanut Hipin tekemiseen. Tuota kisapuomia kun olen pähkinyt ja miettinyt, lähinnä siis sitä että mitä tehdä kun koira juoksee sen läpi. Enkä mä vieläkään voi sanoa, onko tuo keskeytys ilman korjaamismahdollisuutta sopiva tapa mutta sillä nyt ainakin toistaiseksi mennään. Ekalla radalla puomi oli toiseksi viimeinen este joten kaikki omat ajatukset ladattiin taas sinne. Rataantutustumisessa olin tutustunut hieman väärin rataan, vasta viime hetkillä huomasin että molemmat muurin jälkeiset hypyt mentiin takaa :D Hätäpäissäni yritin vielä takoa päähän uutta suoritustapaa, Hippi kun lähti melko alussa... Onneksi se kohta kuitenkin onnistui, ainoastaan hyppyjen jälkeinen A:lle meno jostain syystä epäonnistui. En tiedä mitä Hippi teki, mutta hyppäsi jotenkin huonosti A:lle ja räpiköi aikansa ennen kun pääsi kiipeämään sen ylös! Kepeille Hippi haki hienosti, vaikka tila oli siinä hieman ahdas. Lopussa oli hauska putki-puomi-hässäkkä ja onneksi olemme niitä treenanneet joten uskalsin luottaa siinä koiraan. Menin puomin vasenta reunaa vaikka lähes kaikki muut menivät oikeaa. Siellä olisi putkensuu ollut väemmän tyrkyllä mutta tiesin että Hipin kyllä pitäisi hakea puomi kun vaan antaisin sille hetken työrauhan. Eikä siinä mitään ongelmaa ollutkaan :) Kontakti oli h-i-d-a-s mutta se ei haittaa. Pääasia että koira nyt tiesi ettei voi päättömänä sitä kaahottaa. Ja eiköhän tässä ajan kanssa saada siihen vauhtia kun saamme molemmat taas varmuutta kisapuomeihin :) Päästiin silti ihanneaikaan ja saatiin nolla tehtyä. Sijoitus oli kahdeksas. Muutama ylimääräinen sekunti saatiin kontakteille tuhrattua.

Toisen radan alussa otin Hipin kakkoselle sellaisella sylkkärin tapaisella. Toimi, Hippi kääntyi todella pienesti ja sai hyvän tien kolmoselle! Kepeille haki hyvin avokulmaan, nyt alkaa tuo pujottelu olemaan sillä mallilla että siihen voi luottaa vaikka millaisissa tilanteissa. Treenaamisesta siis on ollut hyötyä ;D Puomi oli nyt toisinpäin jolloin jouduin kiertämään putken. Tämäkään ei haitannut vaan Hippi haki nyt nopeammin alas josta odotti kiltisti tule-käskyä :) Niistä keskeytyksistä siis ON ollut apua! Hippi ei uskaltanut riskeerata hommien jatkumisen kanssa vaan selvästi pientä ajatustyötä on tapahtunut :D JEE :D Ihan nollaan ei päästy tällä radalla sillä tein hyvin samanlaisen virheen kun viimeksi Turussa, koira putkeen ja sitten itse pinkomaan etenpäin samalla hieman sinnepäin ohjaten... Hippi ei napannut yhtä estettä vaan juoksi perääni. Korjattiin sitä sitten hetki, joten siitä 5 ja hieman yliaikaa. Oikeasti oltaisiin ansaittu kaksi kieltoa mutta jostain syystä saatiin vain yksi. Ikäänkuin sillä olisi ollut sen suurempaa merkitystä.

Täältä löytyy molemmat radat. On hieman harmi etten ole ilmoittanut Hippiä nyt mihinkään. Olisi tärkeää saada noita puomeja tehtyä useampia että näkee oikeasti miten harjoitus alkaa tepsimään. Ja jos taas alkaa lipsumaan niin tietääpä sitten mitä tehdä.

torstai 18. helmikuuta 2010

Hippi 4 vee!

Hippi-tättähäärä täyttää tänään 4 vuotta! Aika on mennyt niin nopeasti siitä kun sain tuon pienen karvapallon sulostuttamaan elämääni. Ja melkoinen pakkaus tämä neiti onkin ollut. On ylittänyt kaikki toiveet mitä ikinä uskalsin aikoinaan toivoa uudelta perheenjäseneltä.

Tässä Hipin synttärivideo. Laulun sanoma "täytyy olla hullu ettei sekoa" sopii Hippiäiselle kuin nenä päähän :D

maanantai 15. helmikuuta 2010

Puomi-projekti jatkuu

Lauantaina olin Hipin kanssa ATT:n kisoissa Turussa. Tosin kisoihin lähtö ei ollut ihan paras mahdollinen, saatiin irtokoira aamulenkillä päälle >:[ Naapureiden sakemannisekoitus leiskas lauman kimppuun ihan puun takaa. Ihana uros joka siis käy sutena päälle välittämättä onko narttuja vai uroksia! Onneksi se sekunnin sadasosan mietti kenen kimppuun käydä jolloin sain rynnättyä sen päälle. Yritti kyllä rouhaista Hippiä, karvat olivat kuolassa. Kirosanoja sihisten tyrkkäsin koiran sen änkyttävälle omistajalle. Olisi kyllä tehnyt mieli huutaa ja raivota mutta yritin olla mahdollisimman tyyni ettei omat koirat enempää tilannetta säikähtäisi. Ai kiesus että mä inhoan ihmisiä jotka pitävät tuollaisia koiria irti jotka tilaisuuden tullen hyökkäävät sen kummemmin kyslemättä! Ja joo, olihan mulla omat koiratkin irti mutta ne kun eivät lähde muiden luokse. Ja toisaalta jos tuo eläin olisi pelmahtanut kiinni kun omat olisivat olleet hihnassa, olisi siinä saattanut käydä pahemmin. Nyt pääsivät hieman väistämään jolloin pääsin itse puuttumaan tilanteeseen. Jatkettiin siitä vielä vähän matkaa lenkkiä jotta koirat rauhoittuivat. Silloin vasta iski itselle tärinä ja vapina. Siinä vaiheessa näytti kisareissu hyvin epätodennäköiseltä. Onneksi minit olivat viimeisenä joten pari tuntia oli aikaa tarkkailla Hippiä. Sisällä kävin koiran läpi enkä löytänyt muuta kuin kuolaiset karvat. Ilmeisesti irtokoira pääsi melkein iholle räkimään samalla kun roikuin sen kuonopannassa.

Lähdettiin siis Turkuun ajatuksena jälleen treenata sitä puomia. Tällä hetkellä itsellä on selvät sävelet mitä radalla tehdä. Jos Hippi juoksee puomin, poistuu hän kainalossa radalta. Ja niinhän siinä kävi, ekalla radalla ihan hirmu hyvää suoritusta puomille asti jonka Hippi iloisesti juoksi. Stop siihen vaikka alla hyvä ja sujuva nolla eikä jäljellä olisi ollut enää kuin kolmen esteen loppusuora. Mutta ei tässä nyt muukaan auta. Kyllähän se vähän kirpaisee mutta uskoisin ettei tätä kauaa tarvitse tehdä kuin hitaammallekin pohdiskelijalle selkenee kuvio. Toisella radalla puomi oli heti neljäntenä esteenä ja Hippi oli kuin eri koira ;) Kovin kuuliaisesti hidasti, vään liikaakin. Jäi himmailemaan kontaktille mutta pyysin alas asti, kehut ja kutsulla mukaan. Jännä, ettei muka kykene kisatilanteessa tulemaan alas asti vaikka paikka on tällä hetkellä varmasti hyvinkin selvä. Treeneissä juoksee hyvin alas riippumatta missä itse olen. Pääasia on että kuuntelee puomilla, eiköhän sen vauhdin saa taas kisapuomeihinkin nopeasti takaisin. Rata meni muuten ihan ok mutta pussin jälkeiselle takaakierrolle heitin Hipin vähän turhan optimistisesti ja se lähti mun perään. Yksi liikaa säästetty askel ;)Kiellosta siis 5.

Ensi viikonloppuna on omat kisat Masalassa, onneksi vähän lähempänä. On hieman tympeää ajaa Turkuun asti kantamaan koira radalta :D Täytyy yrittää nyt katsoa noita lähikisoja ihan vain puomitreeniksi. Tai sitten jotain epävirallisia.