sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Muutama sananen

Mitäpä näistä viime aikojen kokeista pitkiä pätkiä kirjoittamaan. Yhteistä niillä kaikilla on se että tavalla tai toisella ovat menneet railakkaasti vituilleen. Ensin oli ne koiratanssin SM-kisat. HTM:ssä Hippi sijoittui sijalle seitsemän yhdeksästä koirasta. Tuomarit eivät juurikaan tykänneet esityksestä. Etenkin yhtä tuomaria (Heli Nousiainen) häiritsi jo viitasta lähtien kaikki. Hyihyi, koira hyppi kolme kertaa, siksi noottia venkoilusta. Ihan tarkalleen en tiedä mikä kaikki lasketaan venkoiluksi. Anyway, esityksemme oli siis täynnä epätarkkoja seuraamisasentoja ja ne seuraamisasennot jotka onnistuivat, olivat väljiä.
Freestylessä Hippi oli ihme jäkittäjä. Ehkä kaksi esitystä oli liikaa. Kieltäytyi tekemästä hyvinkin osaamiaan asioita ja sooloili omiaan. Tämän jälkeen harmitti koiran toimimattomuus, ei ole tuollaista aasivaihdetta ennen laittanutkaan päälle. Sijoituksemme oli sama 7/9 kuin edellisessäkin luokassa. Eipä saanut esitys ihmeellisiä pisteitä, enkä tästä esityksestä niitä osannut odottaakaan. Jokainen tuomari muisti myös huomauttaa että koira haukkui, peräti neljä kertaa. Vinkki vitonen kaikille jotka miettivät koiratanssia harrastuksena: Jos koirasi haukkuu, kannattaa laji unohtaa. Haukkuminen on kuitenkin selvästi yksi suurimmista synneistä lajin keskuudessa.

Alkuun ajattelin olla lataamatta esityksiä nettiin mutta toisaalta, johan niiden kanssa ollaan noloiltu kisapaikalla joten ehkä ne voi tänne blogiin laittaa. Täältä niitä ei kovin moni löydä.

Tässä Heelwork to music-esitys
Lähettäjä 2010-10-15


Ja tässä Freestyle
Lähettäjä 2010-10-16


Se niistä kisoista.

Koska HTM + freestyle oli vienyt arvokasta treeniaikaa, oli harjoittelu seuraavan viikonlopun tokokisoihin jäänyt todella vähälle. Huono ratkaisu. Edeltävällä viikolla otin lähinnä tunnaria ja apupalkalla luoksetulon pysäytyksiä. Koe meni vähän niinkuin odottaa saattoi, ei kovin hyvin. Alku oli jo lupaava kun kisapaikalle saavuttaessa huomasin kisakirjan ja rokotustodistusten jääneen jotenkin kummallisesti kotiin. Onneksi olin niin paljon etuajassa että ehdin piipahtaa kotona pikaisesti.

Liikkeet tehtiin kahdessa osassa sekoitetussa järjestyksessä. Ensin paikallamakuu josta 10, hyvä ja rauhallinen suoritus. Hippi oli kolmnten suoritusvuorossa ja ihan hyvin sain sen viriteltyä kehään. Ekana hyppynouto joka on suht varma liike. Tästä 10. Ja sitten alkoi alamäki :D Ruudun bongasi hienosti mutta kiesus minkä rääkäisyn päästi sinne lähtiessään... Tälle(kin) tarttis tehdä jotain. Pinkoi hienosti keskelle ruutua jossa pysähtyi hysin käskystä ja meni suht nopeasti maahan. Sitten en tiedä mitä tapahtui koska en katsonut koiraa. Jotain se säikähti, joko lintua (joita hallissa oli paljon) tai sitten sen päälle tippui vettä. Kuitenkin hypähti ympäri ja jäi hyvin hämillään seisomaan paikoilleen, tiesi ettei olisi saanut nousta mutta jotain siellä oli häiritsevää. Tuli hienosti kutsusta sivulle, treeneissä arpoi monesti väärälle puolelle. Kaukoissa en ole lukenut sääntökirjaa vaan olen antanut itseni ymmärtää että vihtoväli on 3 sekuntia. On siis 5 sekuntia joka tuntui ikuisuudelta. Ma-sei vaihdossa ensin arpoi asennon ja lopuksi valahti maahan. En enää korjannut. Tästä 7. Liikkeestä istuminen 7,5, jouduin hiemn avittamaan ja katsomaan koiraa käskyn aikana. Mieluummin pistevähennyksiä kuin 0. Tämän jälkeen ulos kehästä, koiralle hyvä palkka ja hetkeksi autoon odottamaan seuraavaa osiota.

Toinen osio aloitettiin seuraamisella. Hieman yliviritystä ilmassa sillä Hippi edisti aika pahasti ja muutama perusasento meinasi unohtua. Pisteitä 8. Luoksetulosta 0 sillä pysähdykset valuivat, huoh. Metallinoudost 9, kiljaisi lähtiessään. Tunnari 0, oli tekevinään hyvin töitä nenällään mutta silti bongasi väärän kapulan. Kokonaisvaikutus jostain syystä 9. No, jos jostain pitää olla iloinen niin siitä että koira teki hirmu iloisesti töitä koko kokeen ajan. Ehkä mä alan oikeasti vaan hokemaan tota kun ei tulosta synny mistään. Pääasia että koiralla on kivaa. Siinä me ollaan ainakin hyviä.

Tässä videomateriaalia kokeesta


Nyt ollaan treenitauolla. Kaikesta. Ajattelin että muutaman viikon nollaus olisi tuonut treeni-intoa mutta yllättävän vähän on hinkua tehdä yhtikäs mitään.

Kirpun kuulumisia sen verran että otin siitä viime viikolla verinäytteen, maksa- ja munuaisrvoja yms perussettiä jotta näkee missä mennään. On kuitenkin syönyt tuota sydänlääkettä kesästä joten halusin nähdä ettei siitä ole aiheutunut mitään. Onneksi kaikki arvot olivat normaalit :)




keskiviikko 13. lokakuuta 2010

SM-kisat lähestyy

Tässä vaiheessa on aina hyvä miettiä ja voivotella että miksi, oi miksi ei vaan voisi pitäytyä parissa koiraharrastuslajissa vaan väenvängällä pitää hakata päätä seinään mahdollisimman monen erilaisen lajin kanssa. Se että ohjelmat saatiin hyvissä ajoin valmiiksi paperilla, ei todellakaan tarkoita sitä että ne olisi saatu harjoiteltua kunnolla kasaan. Kun ei vain ehdi. Ja se musiikki pitäisi olla treeneissä mukana joka taas tarkoittaa että auto pitäisi ajaa johonkin kentän reunalle kun muuta soitinta ei huushollista löydy. Vuorotyökin hankaloittaa omalta osaltaan kun on ollut paljon iltavuoroja ja valoisan ajan ennen töitä käyttää mieluummin metsälenkkiin. No valivali, itsepä koiran kisoihin ilmosin :D

Maanantaina oltiin treenaamassa Veikkolan uudessa koirahallissa noita esityksiä. Hippi teki ihan suht hyvin mutta sooloili HTM:ssä ja vinkui freestylessa. Lupaavaa. Ja tuo vinkuminen mua itteäni harmittaa koska se kertoo ihan vain siitä että Hippi on nyt kahden ohjelman kanssa vähän epävarma :/ Harmittaa että on saattanut koiran tilanteeseen jossa sillä menee helposti asiat sekaisin. Eikä tässä nyt ihmeitä ehdi tehdä, lähinnä pieniä osia palkaten.

Tokossa ollaan oltu varsin aikaansaamattomia. Kisat lähenee eikä taidot ainakaan kasva. Viime lauantaina oli valmennusryhmän treenit piiitkästä aikaa. Viime kerta tainnut olla joskus huhtikuussa? Alkuun tehtiin Sirken ohjauksessa ruutua, yritin ensin ilman palkkaa mutta meni sekaisin ylimääräisistä merkeistä joita hallissa oli. Löysin kuitenkin loppujsen lopuksi ruutuun ilman apua, kunhan oli käynyt katselemassa muut merkit. Sen jälkeen tehtiin muutama toisto jossa palkka oli valmiina ruudussa. Tarvitsisi vain treeniä jotta liike taas tulisi varmemmaksi. Kukahan Hipin kanssa treenais :D Tämän jälkeen katsottiin kaukoja. Ongelmamme on ollut se että Hippi peruuttaa ja tepastelee takavasemmalle. Nyt kuitenkin vaihtoi lähes puhtaasti. Jotain edistystä. Ulkona tehtiin Marin ohjauksessa tunnaria. Hösäs alkuun, otti kerran väärän. Haki kyllä omansa sitten mutta samalla tavalla vauhdista napaten. Se on todella hankala tilanne, palkatako vai ei? Hippi on tehnyt joskus noita suorituksia missä käytännössä vain noutoliikkeenä nappaa yhden kapulan ja kiikuttaa sen mulle. Jos tämä sattuu olemaan oma niin onglmaksi muodostuu se että onko se oikeasti saanut hajun ja on niin varma tekemisestään että ottaa heti oikean vai kannustanko tällaiseen kapulan nappaamiseen jos se kuitenkin on vain vahingossa sattunut valitsemaan oman sieltä... Hankalaa! Ajatuksia kellään? Onneksi loppuun saatiin kaksi hyvää toistoa missä Hippi käytti oikeasti nenäänsä.

Harmittaa kun en ole ehtinyt ulkoiluttaa kameraa vaikka kelit ovat olleet hyvät. Milloin se on unohtunut kotiin tai sitten on ollut juuri silloin pilvistä kun kamera on mukana. Tänään kuitenkin ehdittiin pihalle kun aurinko vielä paistoi. Hippi pääsi taas esittämään parhaita puoliaan pallonsa kanssa :D










sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Ohjelmat valmiit!!

Huh, vihdoinkin ovat sekä freestyle- että HTM-ohjelmat valmiit :D Tai no, pieniä muutoksia saattaa vielä tulla mutta pääpiirteittäin on valmista. Lauantaina oli Riikan ja Jedin kanssa hallilla treenaamassa ohjelmia. Rakennettiin kehä avuksi hahmottamaan tulevan kisakehän kokoa. 13x25m on vähän hankalan mallinen kehä mutta ei auta muu kuin yrittää saada ohjelmat toimimaan siinä. Kokeilin ensin freestyle-ohjelmaa, ekaa kertaa kunnolla musiikin kanssa. Siinä on paljon samoja elementtejä kuin vanhassa ohjelmassa, hiukan toki muutettuna, mutta Hipille on helpompaa kun ohjelmassa ei ole kaikki aivan uutta. Hippi tekikin ihmeen hyvin hommia, jopa tuunatut ja uudet liikkeet onnistuvat. Otin vielä toisen toiston jossa palkkasin vaihdot ja hyvin menneet temput. Ei ole tainnut meidän ohjelma olla ikinä näinkään "valmis" peräti kahta viikkoa ennen kisoja :D Normaaliimpaa on ollut panikoida viime päiviin asti kun ohjelma ei toimi tai pysy päässä. Jotain edistystä on siis selvästi tapahtunut.

Pienen tauon jälkeen jatkoin HTM-ohjelman treenaamisella. Alkuvaikeuksien jälkeen alkaa seuraamiskuviot löytämään omat paikkansa koreografiassa. Parissa seuraamisasennossa on alkanut tulemaan pientä epätarkkuutta, ehkäpä tämä kaiken uuden treenaaminen on sekoittanut Hippirukan päätä. Täytyy siis hieman tehotreenata/palkata niitä. Muutoin asentojenvaihdot sujuvat jo suht hyvin ja tarkkuus on parantunut kun ollaan päästy muutamia kertoja ottamaan koko esitys läpi musiikin kanssa. Vielä on tietysti täysin hakusessa molempien esitysten puvustus... Se on asia jota mä en vaan hallitse. Huono, huono mielikuvitus nääs. No, onhan tässä vielä se kaks viikkoa aikaa. Kuuluisat sanat mun suusta :D

Tänään oli agilitytreeneissä hauska rata jossa treenattiin kovasti takaaleikkauksia. Rata oli tällainen. Turhan harvoin tulee treenattua okseria mutta nyt se oli kahteenkin kertaan ja molemmilla kerroilla siinä tehtiin takaaleikkaus. Hippi lähtee nyt tosi näpsäkästi noihin leikkauksiin, sen pystyy tosi kaukaa lähettää eteen hypylle ja itse voi huoletta leikata hyvinkin tiukasti ilman että Hippi kieltäisi esteen. Kepeillä Hippi meni ekalla kerralla tosi hyvin mutta sitten kun yritin hätäillä, kääntyi se pois. Pakko siis päästää se ainakin kolmanteen väliin ennen kuin kauhean tiukasti leikkailee. Hypyllä 15 piti tehdä päällejuoksu ja siinä jäin herkästi odottelemaan turhankin pitkäksi aikaa, hankaloitti vain elämää suoran putken jälkeen ;) Näissä olisi pakko vaan oppia liikkumaan ja ohjaamaan samaan aikaan, mitenhän se tuntuukaan niin hankalalta aina välillä.

Mulla on ollut tällä viikolla neljä koiraa kotona kun Nekku-sheltti on ollut kyläilemässä emäntänsä ollessa Saksassa agilityn MM-kisoissa Sonicin kanssa. Lämpimät onnittelu Sini medien joukkue-hopeasta, Hippi on vähän ylpeä taitavasta enostaan :D Neljän lauma on tullut hyvin toimeen, onneksi sheltit ovat niin helppoja otuksia.

Loppuun muutama kuva plikoista