sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Liikaa pakkasta!

Yyyh, ihan kiva kun on lunta mutta mulle riittäisi ihan hyvin sellaiset 5 astetta pakkasta... Ja ei tuulta. Eikä lisää lunta. Kelles näitä toivomuksia voikaan esittää? Olin ilmoittanut Hipin Purinalle 27.11. Jotenkin ajattelin ettei marraskuun lopulla voisi niiiin kylmä olla mutta väärässä olin. Miinusasteita sen 10 joten meidän hyppelyt jäi siihen, lusmuiltiin kotosalla. Jotenkin ajatus kisaamisesta noin kylmässä on vaan niin mahdoton :D Kyllähän sitä itsensä saa puettua mutta koko ajan saa pelätä että rikkooko tuollaisessa kylmyydessä koiransa. Kun ei ollut ees mitenkään tärkeät kisat niin mitäpä sitä suotta riskejä ottamaan. Hippi on ilmoitettu myös Porvooseen 5.12 ja ainakin kisatiedoissa sanottiin että maneesissa on noin +10 astetta. Se riittäisi kyllä meille ihan hyvin. Tietty noita startteja olisi kiva ollut saada vielä muutamia tälle vuodelle, eihän meillä ole edes nollat kasassa. Jää taas talvitauon jälkeen hommia. Ja jos ei saada niitä kasaan niin ei ehkä ole asiaa muutenkaan isoihinkaan kisoihin ;)

Jos viime viikonloppu oli täyteen ahdettu, ei nyt ollut kisojen peruunnuttua mitään ohjelmaa. Luksusta. Siispä vuorossa oli pitkiä metsälenkkejä ja pientä treenipuuhastelua. Lauantaina käytiin työkaverin kanssa illalla meikossa otsalamput apuna. Tosi upee paikka pimeälläkin ja lumen ansiosta näkyvyys oli kellonaikaan nähden huippuluokkaa :)

Koska tänä viikonloppuna ei paljoa treenailtu, yritin opettaa Hipille paria uutta temppua. Temppu nro 1 oli takajaloillaan seiste pyörähdys. Hippi kun on oppinut tanssimaan kohti, ei se meinannut millään hiffata että voisi vain pyörähtää ympäri paikoillaan :) Temppu nro 2 oli tangon ympäri tanssiminen myöskin takajaloillaan seisten. Tämä nyt oli ehkä hieman vaan varioitu temppu siitä kun seisoo vadin päällä ja pyörii siinä ympäri. Tosin hieman vaativampi asia koska tangosta ei niin saa tukea. Pienen sähläilyn jälkeen alkoivat toistot muistuttamaan sitä mitä haluaisin :)

Tässä pieni, hämärä pätkä siitä minkälaiseksi temput muodostuivat parin päivän aikana.



Tavoitteena tietysti saada tuo "spin" vielä itsenäisemmäksi ja kauempana ohjaajasta tapahtuvaksi. Tuo "runt" pitäisi saada vähemmän sähläileväksi...

Viikonloppuna oli kaverini kleinsbitch Sinda hoidossa. Pieni raitapaita-saksalainen on pitänyt sheltit hyvin kurissa ja nuhteessa. Hauska tyyppi!

*Lisäystä*

Meinasi unohtua kirjuuttaa keskiviikon treeneistä jotka olivat hyvin erilaiset ja hauskat. Meillä oli pieni radanpätkä jolla ohjaaja ei saanut juosta ollenkaan, piti vain lähettää koiraa esteille ja rytmittää käännökset oikein! Oli hyvää vaihtelua vaikkakaan ei niin helppoa. Nyt kyllä näki miten Hippi irtosi esteille kun vaan piti ohjausta päällä. Ei töksähtänyt meno ollenkaan vaikka kävelin jo seuraaville esteille Hipin suorittaessa edellisiä :) Hippi oli nääääääääin hyvä :D

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Puuhaviikonloppu

Huh, miten nopeasti viikonloppu menee kun sen lataa ohjelmaa täyteen! Perjantaina olin työn puolesta kuuntelemassa mielenkiintoista anestesia- ja kivunlievitysseminaaria jossa luennoitsemassa oli saksalainen ell Peter Kronen. Seminaari oli ehkä enemmän suunnattu eläinlääkäreille kun hoitajille mutta varsin käyttökelpoista tietoa tuli etenkin anestesianvalvonnan osalta. Anestesiaprotokollat ja kipulääkeinfuusiot ovat eläinlääkäreiden päätöksiä mutta ainakin tiedän mitä pyytää jos omat koirat joutuisivat operaatioon.

Lauantaina aamupäivä vilahti Helsingin Eirassa sijaitsevassa Allfurdogz-liikkeessä jossa pidän kolmen kerran koiratanssikurssia. Hippi oli esimerkkikoirana ja saikin puuhastella tiiviisti temppujen parissa parin tunnin session aikana. Tuolta kurvasimme kodin kautta hallille pieniin omatoimi-agitreeneihin. Olen selvästi taas aktivoitunut tuon treenaamisen suhteen ;) Lämppälenkillä menin pellolle kahlaamaan koirien kanssa ja jotta sain ne juoksemaan piti itsekin poukkoilla edestakas. Huono idea sillä takaisinpäin kävellessäni huomasin kännykkäni pudonneen. Ja takaisin etsimään. Onneksi lumessa näkyi selvästi mistä olin kävellyt joten löysin puhelimen hangesta. Autolle palattuani koin pienen paniikin tunteen kun tajusin että myös autonavaimet olivat pudonneet taskusta!! Soitin kaverilleni jonka auton huomasin myös hallin pihalla. He olivatkin muualla lenkillä ja mukana oli Jedi-bortsu joka osaisi esine-etsintää. Alkoi tulla pimeää ja lunta satoi taukoamatta lisää. Jedi jaksoi pitkään yrittää etsiä avaimia, yhdessä kohtaa pysähtyi aina mutta ei sen tarkemmin ilmaissut. Jatkoin vielä yksikseni etsimistä, vaihtoehtona oli lumien sulamisen odottelu ;). Kävin hakemassa kepin jolla lakaisin lunta mutta sepä vasta epätoivoiselta tuntui :D Ajattelin siinä samalla pistää omatkin koirat töihin. Ei niille ole opetettu varsinaista esine-etsintää mutta jotain pientä ovat etsineet. Annoin sekä Hipin että Pandan haistella tavan avainnippuani ja pistin otukset hommiin. Hippi tyylilleen uskollisena juoksi päättömänä ympäri peltoa, löysi tosin poisheittämäni lakaisukepin joten kaipa siitäkin piti olla tyytyväinen. Panda sen sijaan löysi ensin kaninpapanoita, söi ne ja jatkoi hommia. Vähän ajan päästä kaivoi taas lunta ja ajattelin sen löytäneen seuraavan papanakasan. Vielä mitä, sieltähän pilkotti autoni avaimet!! Mikä helpotus! Enpä osannut lainkaan arvata että Panda tuon homman noin hyvin osaisi. Toki sillä on aina paljon enemmän järkeä ja malttia matkassa kuin toisella nimeltä mainitsemattomalla pikkumustalla.

Tämän hieman pidennetyn lämppälenkin jälkeen päästiin vihdoinkin treenaamaan. Ajatuksena oli hinkata hieman keppejä ja puomia. Keppien viereen iskin putken houkuttimeksi mutta eipä Hippi sinne mennyt kertaakaan vaikka hilasin sitä vähän hankalankin lähelle. Häiriötä kestää ihan hyvin, ei paljoa haittaa mitä teen tai missä olen. Puomilla yritin hioa kontakteja. Nyt Hippi meni jo melko hyvin alas asti vaikka itse olin takana. Tuota pitäisi tietysti saada aina nopeammaksi ja varmemmaksi mutta suunta näyttäisi nyt ainakin olevan oikea. Lisäksi harjoittelimme niiaamista eri variaatioin. Seuraavan kerran kun kirjoittelen kaukokäskytreeneistä niin saattanen kirota tällaisia pelleilytreenejä :D

Tässä hieman pätkää treeneistä


Tänään aamu alkoi retkellä Hyvinkään koirakylpylään. Kyllä oli pienellä koiralla riemussa pitelemistä kun tajusi mihin oltiin tultu! Meinasi juosta päin lasiovea, niin oli kiirus sisälle... Sinne mulahti altaaseen kun irti pääsi. Tyypistä vaan lähtee hieman ääntä kun käy niin älyttömän kuumana tuolla. Panda innostui uimaan kun sen avitti (=tuuppasi) altaaseen. Sillä on aina iso kynnys mennä siitä rampista joten pieni apu oli paikallaan ;) Kirppua en altaaseen laittanut kun ei uimisesta nauti. Sai hengailla siinä reunalla ja paimentaa nuorempia.



Ja tuo laidalta veteen hyppääminen ei ollut suunniteltua. Ajattelin että se kiertää kyllä rampille mutta vielä mitä, siitä mennään mistä suoriten päästään....

Muutaman tunnin päikkäreiden jälkeen oli vielä vuorossa ohjatut agilitytreenit. Satu oli suunnitellut hauskan 26 esteen radan. Eka kerta meni ihan kivasti, ellei ottanut huomioon hylkyä joka tuli heti alussa ;) Toisella kerralla hinkattiin vielä muutamia ongelmakohtia ja kolmannella kerralla sitten nollalla läpi. Sain muuten toisella toistolla Hipin tekemään virheen puomilla! Juoksi läpi. Sai siitä suullista palautetta ja seuraavalla kerralla muisti taas miten siellä olisi tarkoitus pysyä kunnes tule-käsky tulee. Toisaalta hirmu hyvä että treeneissäkin saa samanlaisen kisatsempin että pääsee korjaamaan suorituksen.

Nyt on kotona kolme simahtanutta raatoa. Rankkoja tällaiset aktiviteettipäivät!

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Taas liitelemässä

Hippiäisen agilitytauko loppui tänään :) Puolitoista kuukautta ehti vierähtämään viime treeneistä joten tänään hallilla oli yksi hyvin innokas pieni shetlantilainen. Tehtiin etenemistreeniä, kahdeksan hyppyä (tai no, mukana myös muuri, pituus ja okseri) peräkkäin erilaisilla etäisyyksillä ja koiran oli tarkoitus hypätä ne kaikki niin itsenäisesti kuin mahdollista. Ekalla kerralla jäin toisen esteen kohdalle ja Hippi hyppäsi kaikki hypyt pelkällä eteen-käskyllä :) Lopussa oli palkka odottelemassa. Tehtiin tätä harjoitusta molemmilta puolilta ja molempiin suuntiin. Hippi ei mun apua paljoa tarvinnut, eteni joka kerta tosi hienosti koko suoran. Keskittyi myös todella hyvin hyppyihin joiden etäisyydet vaihtelivat joten joutui oikeasti rytmittämään menoansa. Toinen pikkutreeni oli keppien aloitukset niin että putkensuu oli siinä ihan hollilla. Kävin pariin otteeseen siirtämässä putkea jotta vaikeuttaisi mahdollisimman paljon keppien hakemista ;) Muutaman kerran Hippi livahti putkeen mutta lopuksi haki taas itse keppejä pitkältäkin matkalta vaikka välillä annoin mennä putkeen ja välillä kepeille. Hyvää keskittymistreeniä. Tauko oli tehnyt hyväää, oli taas hauska reenata :)

Täytyy katsoa, jos löytyisi vielä jotkut kisat tälle vuodelle. Toisaalta mä e tykkää yhtään kisata kylmässä... Ollaan päästy vaan aika vähän kisaamaan syksyllä, peräti kolmissa kisoissa. Tosin onhan noita startteja ja isoja kisoja kertynyt tälle vuodelle joten hieman rauhallisempi tahti ei taatusti ole haitaksi.

Tänään kävin myös katsomassa yhtä kämppää Kylmälästä. Ja muutto olisi vuoden vaihteessa! Onhan tuo vähän keskellä metsää mutta toisaalta työmatka lyhenee. Kivaakivaa! Ja ihan vieressä on kaksi järveä joten kesällä pääsee uittamaan koiruuksia aina kun vaan haluaa, Hippi tulee olemaan niin paratiisissa :D

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kadonnutta inspiraatiota metsästämässä

Hippi on taukoillut kaksi viikkoa ihan kaikesta. Ei olla edes pienenpieniä temppuja treenattu ;) Aivot ovat saaneet olla totaalilomalla, niin koiralla kuin omistajallakin. Nyt alkaa pikku hiljaa tuntua siltä että tauko on tehnyt tehtävänsä, akut tuntuu jo paremmin ladatuilta.
Eilen mentiin sitten valmennusryhmän tokotreeneihin. Meitä oli vain neljä treenaamassa joten jokainen ehti treenata melkein 20 minuuttia. Hippi otti ensin hieman malttitreeniä ruutuun. Lähinnä äänenkäytön suhteen. Tehtiin liike kisanomaisesti, viritin Hipin normaalisti ja lähetin. Kauhean rääkäisyn saattelemana kutsuin Hipin takaisin. Ohjeeksi sain kieltää Hippiä ennen kuin sen päästää liikkeelle. Kuusi kertaa Hippi lähti rääkäisten matkaan ja aina pyysin sen takaisin. Ihme tyyppi, joka kerta lähti samanlaisella raivolla vaikka olin ottanut sitä juuri ennen nokasta kiinni ja käskenyt olla hiljaa. Viimein tajusi olla huutamatta jolloin sai juosta ruutuun ja siellä hirmu bileet pystyyn :) Ruudussa ei ollut valmiina mitään mutta silti pinkoi oikeaan paikkaan niin kovaa kun jaloistaan pääsi :) Tämän jälkeen tehtiin muutamia korjaamistreenejä missä Hippi jätettiin ruudun ulkopuolelle ja ohjasin sen lähtöpaikasta ruutuun jossa oli palkka. Tätä täytyisi oikeasti tehdä paljon enemmän jotta olisi jotain mahdollisuuksia saada koira takaisin ruutuun jos se kokeessa jostain syystä ajautuisi ulkopuolelle.

Tämän lisäksi tehtiin taas tunnaria. Nyt tehtiin kolmea erillistä tunnari"pistettä" jossa oli paljon kapuloita + oma. Treeniä ei tehty koeliikkeenä vaan kävelin Hipin kanssa aina yhdelle kasalle ja katsoin mitä tekee ilman käskyä. Kapuloille päästyään alkoi heti haistelemaan keskittyneesti eikä siirrellyt suullaan yhtään vääriä kapuloita :) Löysi jokaisesta kasasta hienosti omansa! Kokeen epäonnistuminen saattoi olla vain joku tilapäinen mikälie-häiriö. Nyt vaan onnistuneita treenejä alle niin Hippi saa varmuutta liikkeeseen!

Lisäksi otettiin yksi lyhyt paikallamakuu jossa ei sen kummempia ongelmia. Tämä nyt ollaan sentäs saatu rakennettua suht varmaksi liikkeeksi vaikka alkuun siinä(kin) oli suuria ongelmia.

Illalla oli yksi syksyn odotetuimmista tapahtumista, Adam Lambertin keikka :D AL oli aikoinaan aivan ehdoton suosikkini american idolsissa ja ikävää että kisan lopputuloksessa ei ollut kyllä laulutaidon kanssa mitään tekemistä, siihen vaikutti jotkut muut syyt. Anyway, keikka oli super! Kaapelitehdas vaan ei todellakaan ollut paras mahdollinen keikkapaikka tuollaiselle ihmismäärälle! Jonotettiin yli tunti sisään ja meidän perässä oli vielä ihan järkky jono. Alakerran vessoihin oli ihan järkyttävä jono, anniskelupuolen vessoihin onneksi pääsi vähemmällä venailulla. Saatiin kohtuuhyvät paikat aidan vierestä josta jopa näki jotain. Harmi vaan että siinä toisella puolella aitaa oli niitä kirkuvia teinejä ;) Lisäksi siihen meidän pöytään oli eksynyt myös jotain AL:n hard core-faneja jotka kyselivät että oltiinko me ollenkaan lentokentällä vastassa kun he eivät muistaneet meitä siellä nähneen. Juu, ei oltu. Joku roti noiden muusikoiden kiusaamisellakin. Yksi näistä oli myös lähtenyt jenkkilään keikalle. Mikäs siinä jos massia löytyy.

Keikka oli itsessään harmillisen lyhyt, kesti vain tunnin! Harvoin olen ollut missään keikalla joka olisi noin lyhyt ollut. Muutamia kappaleita jäin kaipaamaan kuten "a Loaded Smile" sekä "Time For Miracles" mutta toisaalta AL esitti kaksi ehdotonta lempikappaletta hänen idols-esityksistään, "Ring of Fire:n" sekä "Mad World:in" Tosin tuo encorena vedetty mad world oli hieman traumatisoiva kokemus koska se vedettiin tuollaisella tuplanopeudella! En tykännyt tuosta versiosta. Alkuperäinen cover-versio kun on kuitenkin yksi parhaista musiikillisista vedoista ikinä... Pääsin tästä järkytyksestä kuitenkin nopeasti yli ;) Encore oli vähän hätäisesti vedetty ja todellakin vain yhden kappaleen pituinen! Keikka loppui vähän kuin veitsellä leikaten. Kokonaisuutena kuitenkin ihan mahtisetti ja todellakin menen uudestaan jos herra vaan tänne päin uudestaan palaa! Ja toivottavasti palaa!