keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Hasardi apina

Enää ei tarvitse miettiä miten penikka tulee aitauksesta pois. Tänään muistin laittaa videokameran pyörimään ja tässä lopputulos.

Pakomatka

Aitaukseen Flowta ei enää uskalla laittaa, siispä uusia keinoja kokeilemaan. Onneksi on loma ensi viikolla.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Apina vai koira


(Juu, tärähtänyt kuva mutta otapa tuollaisesta elohiirestä kunnollisia kuvia)



PentuFlown kanssa on mennyt hyvin jos ei oteta huomioon sitä pientä yksityiskohtaa ettei se pysy aitauksessaan. Ei sitten millään. Vankila on tuunattu moneen otteeseen mutta silti kotiin tullessani vastassa on iloinen pieni beecee joka on ylpeä saavutuksestaan. Aitaus on ollut aina ehjä joten mitään todisteita ei jätetä siitä miten sieltä kerta toisensa jälkeen ulostaudutaan. Viimeisin tuunaus oli kanaverkosta rakennettu katto + aitauksen sitominen pöytään kiinni ettei sitä saa nostettua ylös. Silti tämä apinahoudini oli valtoimenaan kämpässä kun tulin kotiin. Onneksi se on tähän mennessä ollut kovin väsynyt uurastuksestaan ettei ole jaksanut myöskään tehdä mitään pahaa. Harmillista, että unohdin laittaa suunnitelmista huolimatta videokameran nauhoittamaan natiaisen touhuja. Ehkä mä laitan parit kilon puntit jalkoihin niin loppuu tuo karkailu ;) Ei se pöllö penikka oo, omistajaansa selvästi fiksumpi tyyppi.

Hipin kanssa oltiin eilen parin viikon tauon jälkeen treenaamassa. Tää meidän alkuvuosi on ollut hieman takkuista treenien suhteen mutta ehkä tästä taas reipastutaan. Hippi kulki taas tosi hyvin, kesti leijeröintiä niin kepeillä kun puomillakin, irtosi hienosti ja toimi muutenkin kuin ajatus. Ainoa mikä tökki, oli putkijarrutus. Tosin se on ollut to-do-listalla jo nelisen vuotta mutta kukaan ei ole asialle tehnyt mitään. Ehkäpä se voisi olla tämän vuoden projekti? En tiedä miten ihmeessä yhden asian opettamisen aloittaminen voi olla näin hankalaa? Ja noissa kaarteissa menee aivan turhaan aikaa vaikka Hippi ei mitään megalenkkejä edes tee.

Flow on opetellut muutamia helppoja penitemppuja joita se on saanut tehdä erilaisissa paikoissa ihan vain että oppii innon tekemiseen missä vain. Eikä sitä haittaa edes iholla pyörivät vieraat koirat vaan se tekee innoissaan pyörimistä ja pujottelua, ainoat asiat mitä se osaa :D Tai no, osaahan Flow työntää päänsä pantaan, tulla luokse kun vihelletään ja ruokakuppia se odottaa istuen sekä katsekontaktilla lupaa pyytäen. Mutta noin muuten se ei ole tehnyt mitään muuta kuin leikkinyt ja iltahepuloinut. Illalla se saa aina sellaiset sävärit että oksat pois. Juoksee silmät kiiluen ympäri kämppää! Eikä siinä oikeasti voi kun nauraa. Ja shelti istuu sängyssä silmiään pyöritellen.

Lauantaina olisi Turussa koiratanssin avoimet SM-kisat mutta meillä on taas tuttu ongelma ettei Hippi ole harkoitellut. Laiska koira. Onpahan taas päiviteltävää kun koira ei toimi kisoissa. Olen muuttanut ohjelmaamme hieman mutta näitä muutoksia ei siis olla tehty vielä kertaakaan. Mennään nyt sit kokeilemaan jotta näkee mitä tarvii jatkossa treenata (villi veikkaus=kaikkea).

Tässä vielä kuvasaastetta aurinkoisilta päiviltä!








lauantai 17. maaliskuuta 2012

Viikko pennuntuoksua takana

Viikko pentuFlown seurassa takana ja täytyy sanoa että natiainen on aikasta hauska tyyppi. Sheltit eivät ehkä inhoa sitä enää ihan niin paljon kuin alussa mutta on niillä vielä vähän sulattelemista mustavalkoisen toohottajan touhujen kanssa. Alkuun meinasi olla ongelmia pentuaitauksen kanssa kun pikkuapina kiipesi sieltä pois. Ei muuta kuin korotusta peliin ja johan alkoi pentu pysymään aitauksen sisäpuolella. Työpäivät Flow on ollut tuolla aitauksessa sillä en todellakaan uskalla sen olla vapaana asunnossa yksin. Maanantaina ja tiistaina kaverini kävi pissattamassa ja leikittämässä Flowta päivän aikana ja loppuviikosta kävin hakemassa sen ruokatunnilla töihin loppupäiväksi. Töissä se on nukkunut isossa häkissä välittämättä tuon taivaallista ympäröivästä hälinästä. Hyvähermoinen tenava :) Ja hyvä että oppii heti pienestä pitäen rauhoittumaan häkkiin ja ignooraamaan ympäröivän hälinän.

Flow on päässyt jo pariin otteeseen shoppailemaan mustiin ja mirriin. Eikä kauppakeskuksen vilinäkään ole Flowta sen kummemmin hätkähdyttänyt, viipottaa häntä pystyssä ja haluaa kovasti tervehtiä kaikki ihmiset. Torstaina oli piipahtamassa hallilla Hipin treenien aikana. Otin sen hetkeksi mukaan ääniä ihmettelemään, muuten nukkui autossa häkissä pieni punainen takki päällään jonka peri kaverini chihuahualta :D Hallissa Flow oli alkuun sylissä koska äänet luonnollisesti hieman jännittivät mutta rentoutui nopeasti ja pääsi maahan syömään nameja.

Naksua olen alkanut ehdollistamaan Flowlle, yhden aterian päivässä olen syöttänyt kädestä samalla naksuttaen. Onneksi pennulle maistuu hyvin niin raakaruoka kuin nappulakin. Kaksi ateriaa on erilaisia lihoja, kasvissosetta, kanankauloja, kermaviiliä, piimää, murremixejä yms ja yksi ateria on nappulaa. Ihan pelkällä raakaruoalla en uskalla pentua syöttää, siksi saa nappulaa sen 1/3 aterioista.

Sisäsiisteysharjoittelu on edennyt yllättävän hyvin. En pidä papereita sisällä sillä haluan sen oppivan käymään ulkona, ei papereilla ;) Tai no, sen aitauksessa on paperit koska ei taatusti jaksa pidättää puolikasta työpäivää. Aamulla mulla on kello soimassa noin kuuden tunnin unien jälkeen, sen verran Flow on jaksanut yöllä pidättää putkeen. Ekan ulkoilun jälkeen siirryn aamupuuhiin tai jatkan unia, vähän työvuorosta riippuen. Tällä tavalla on sisälle tullut yllättävän vähän pisuja, kaikki isommat tuotokset ovat tulleen pihalle :)

Yhden tempun olen Flowlle opettanut, se osaa hienosti pyöriä pelkästä käskystä :D Niin ja osaahan se työntää päänsä pantaan mutta sen se on hiffannut ihan itse. Ja nimen tunnistamista ollaan toki treenattu paljon. Sisällä se ryntää salamana luokse nimen kuullessaan ja jos istun lattialla niin hyppää samalla vauhdilla syliin. Ulkona olen treenannut vain silloin kun ei tee mitään muuta jotta onnistuminen olisi lähes 100 prosenttista. Flow-sanasta on tullut myös shelteille uusi luoksetulokäsky, ne kun ovat saaneet samalla pienet namit kun pentukin kerran saa ;)

Torstaina oltiin siis Hipin kanssa agilitytreeneissä jossa oli hauska, hyvin suoraviivainen luukutusrata jossa kaikki kontaktit. Puomilla oli palkka pienen targetin päällä ja hitsi mitä kyytiä Hippi juoksee alas. Täytyy nyt vain oikeasti treenata palkan kanssa sitä ja häivyttää se targetti sieltä. Radalla oli okseri miltä käännyttiin pariin otteeseen 180 astetta ja nyt pääsi harjoittelemaan ennakoivia valsseja okserin kanssa eikä Hippi pudottanut kertaakaan vaikka teki ihan törkeän pieniä kaarteita. Ehkä nuo ennakoivat valssit alkavat nyt iskostumaan tajuntaan kun niitä on lyhyessä ajassa tehty paljon ja väännetty oikein ratakiskosta ohjaajalle. Ja vaikka Hippi kääntyy normaalisti hyvin huonollakin ohjauksella, osaisi se tehdä vieläkin hienompia käännöksiä kun tietäisi tarkalleen minne mennä. Sieltä niitä kymmenyksiä saisi nipistettyä.

Pistetään vielä muutama penfordin kuva loppuun, sehän kuitenkin kasvaa niin nopeasti että nämä söpöt penikuvat ovat kohta muisto vain :D





sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Flowta elämään



Perjantaina shelttien kaveriksi (kauhuksi) asteli pieni bc-vauva Flow (Cabaroo Magma Flow). Nyt ollaan viikonloppu tutustuttu penikkaan ja varsin hauska tyyppi on kyseessä :) Tämä pentu on ollut pitkä ja hiljainen projekti, vuosi sitten juttelin kasvattaja-Katjan kanssa shelttierkkarissa seuraavasta pentueesta joka jäikin sitten ajatuksen tasolle muhimaan. Olen toki yrittänyt bongailla supermakeita shelttinarttuja joista olisi voinut ottaa pennun mutta jotenkin aina olen huokaissut kun ei sellaista Hippikakkosta ole löytynyt... Kun tästä pentueesta tarjottiin pentua, tein päätöksen syrjähypystä. Sheltti tulee varmasti olemaan aina "se" rotu mutta katsotaan millaisia haasteita tällainen mustavalkoinen saakaan aikaan!

Sheltit eivät ihan täysillä pentua rakasta, itseasiassa inhoavat sitä. Vielä ei Flow pääse sängylle joten sheltit ovat muuttaneet sinne asumaan. No, ehkäpä vielä hyväksyvät tulokkaan :)

Flow on hirmuisen reipas pentu, toohottaa siihen malliin että on hankala uskoa pennun olleen täällä vasta kaksi päivää. Käy ulkona tarpeillaan eikä sisälle ole tullut kuin yhdet pissat :O Toki pentua pitää kiikuttaa ulos montamonta kertaa päivässä mutta ihan mahtavasti on nyt jo tajunnut että pisut tehdään heti kun pääsee ulos.



Yksinollessaan pääsee häkki+pentuaitaus-viritykseen sillä en uskalla sen vielä antaa olla yksin kämpässä työpäivän aikana. Tosin tänään otti hieman kipinää kun sinne ekaa kertaa pääsi. Mekasti ja puri aitausta kunnes vihdoin rauhottui nukkumaan. Melko tempperamenttinen tyyppi. Tänään pääsee vielä aitaukseen harjoittelemaan yksinoloa kun muut lähtevät lenkille.



Eilen Flow harjoitteli autossa kevythäkissä odottelua kun Hippi kävi Siuntiossa fyssarilla Tanja Kotin käsittelyssä. Hoito oli erinomainen, jumeja oli mm. lantiossa ja etuosassa mutta kaikki saatiin hoidettua auki. Tältä illalta jätettiin agilitytreenit väliin hoidon takia. Katsotaan jos taas ens su pääsisi liitelemään.

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Juhlapäivä!

Tänään otin Kirpusta kontrolliverinäytteen kun edellisistä oli jo kolmisen viikkoa (vähän tylsää piikitellä toista synttäripäivänä...). Kirppu on voinut varsin hyvin eikä mitään oireita ole ollut, jaksaa hyvin lenkkeillä, ruoka maistuu eikä ole puklaillut pitkiin aikoihin. Silti väänsi vähän vatsasta kun odottelin jännittyneenä että analysaattori ruksutti näytettä. Ja voihan riemua, kaikki arvot olivat kunnossa :´) Urea oli täysin viitearvoissa, vihdoinkin! Nyt kyllä putosi iso kivi sydämeltä. Täytyy noita arvoja nyt kontrolloida säännöllisesti vaikka koiran vointihan on kuitenkin se oleellisin mittari :) Nyt peukut pystyyn että mummun arvot pysyvät jatkossakin kunnossa :)

Oon muuten kokonaan unohtanut kirjoittaa viime lauantain agilitykisoista. Ehkä olen aktiivisesti hävittänyt kyseisen tapahtuman mielestäni sillä niistä jäi harvinaisen surkea fiilis. Ei tulosten osalta vaan sen takia että niin paljon kun olen puomin kanssa tehnyt töitä niin nyt annoin Hipin juosta toisen puomin. Päivä alkoi sillä että noin puolessa välissä matkaa muistin tajusin että eihän Hippiä ollut ilmoitettu ekalle radalle. Mikäs siinä, oltiin ainakin ajoissa paikalla reilu kaksi tuntia ennen omaa starttia... Ainakin ehti katsoa ekan radan rauhassa ja medien aikana käydä kunnon lenkillä. Meidän eka rata oli harvinaisen helppo kolmosluokan radaksi. Rat aoli 130m pitkä, esteitä oli 16 ja ne suoritettiin suunnilleen siinä järjestyksessä kun nenän eteen tupsahtelivat. Kunnon luukutusrata. Nollia tuli paljon. Paitsi meille koska osattiin hyllyttää radalla jossa sen ei pitäisi olla edes mahdollista :D Hippi sinkaisi väärään päähän putkea kun vähän ylimalkaisesti sen sinne huitaisin. Puomi oli tokavika este ja Hippi hidasti vähän alastulon puolessavälissä jonka jälkeen juoksi läpi. Tästä pyysin Hipin sivulle ja seurautin pois radalta.

Toinen rata oli myös kohtuullisen helppo. Tässäkin mietin hieman puomia ja elämää sen jälkeen. Päätin tehdä persjätön puomilla (näitä en Hipin kanssa ole juurikaan tehnyt). Enhän mä sitten mitään jäänyt koiraa katsomaan vaan annoin sen juosta läpi. En kyllä antanut mitään käskyäkään. Ei Hippi näköjään pysähdy jos itse juoksen edellä ilman että katson sitä. Puomin jälkeisellä hypyllä piti tehdä valssi, en tehnyt. Putken jälkeen piti tehdä persjättö, en tehnyt. Siksipä tuli sellaista ihme sooloilua ja huonoja takaaleikkauksia. Loppurata sentäs rallateltiin suunnitelmien mukaan. Hippi voitti (melkein kolmen sekunnin kaulalla) mutta tämä rata oli todellakin sarjassamme "huono nolla".

Jos nyt jotain hyvää pitäisi sanoa niin meidän tän vuoden nollaprosentti on 50 (tosin ollaan kisattu vain sen 4 kisaa mutta sitä ei mainita 8D )

Viime treeneissä ollaan keskitytty kovasti valsseihin ja nimenomaan ennakoiviin sellaisiin. Hippi on vähän hassu siitä että sehän kääntyy aina hyvin joten mun huonot valssitkin on riittänyt ihan hyvin. Nyt vaan on huomannut miten törkeen tiukasti se kääntyy kun ohjaa oikeasti kunnolla. Kyllä sieltä aina kymmenyksiä nipistelisi. Yritän siis tässäkin asiassa edistyä.

Loppuun muutamat kuvat aurinkoisilta päiviltä.











Kirppu 14 vuotta

Ensimmäinen shelttini, maailman symppiksin toohottaja, aina yhtä positiivisella mielellä oleva Kirppu täyttää tänään 14 vuotta. Rakas, rakas mummeli!