keskiviikko 28. elokuuta 2013

Koepaikka -mikä ihana syy treenata


Hippi sai paikan tokokokeeseen 7.9 joten tämähän luonnollisesti tarkoittaa sitä että nyt tarvii treenata ja paljon. Ja ollaan ahkerasti käyty jo kahtena päivänä tekemässä jotain. Se on paljon se! Niin ja tunnari sunnuntaina pikaisesti kun kävin hakemassa Pandan hoidosta, silloin kolme toistoa jolla toi jokaisella oman mutta kahdella ekalla koski muihin kapuloihin joten kolmannelle laitettiin muutama nami mukaan -> tällä toi hienosti oman koskematta muihin. Voi kiesus mikä projekti tuo tunnari Hipillä onkaan!

Eilen kävin yksin ottamassa pienet treenit. Tein alkuun seuraamista, tuntui oikein hyvältä ja perusasennot olivat suorat, niihin ollaan nyt panostettu. Ruudun bongasi hyvin, juoksi vauhdilla ja takareunasta yli! Naksuttelin sitten ruudun paikkaa noin viiden metrin päästä. Koira ruutuun-> palkka-> kutsu ja rundi mun ympäri ja siitä takaisin ruutuun. Tätä tein useamman toiston, lähemmäs kymmenen. Hippi kyllä juoksi joka kerta hirveällä kyydillä ruutuun, paikka vaan ei ole ehkä ihan täysin selvillä koska hakeutuu helposti jonkun merkin luokse vaikka merkkiä ei olla treenattu piitkään aikaan. Täytyy nyt vaan jatkaa tuota paikka-treeniä.
Liikkeestä istuminen oli hyvä, istahtaa näppärästi eikä liikkeen lopussakaan ole ongelmaa.

Tänään käytiin treenaamassa Sennin kanssa. Tein kisanomaista treeniä kun saatiin apua liikkurointiin. Päätin tehdä kolme liikettä ja sitten palkka. Ekaksi seuraamista. Tämä oli sellaista perusHippiä, tohkeilevaa pingviinikävelyä ajoittaisilla lahkeen näpsimisillä ja maustettuna muutamalla (oikea-aikaisella) pompulla ilmaan. Sitten ruutu, juoksi taas yli enkä saanut ohjattua ruutuun joten tämä otettiin uudestaan huolimatta kokeenomaisuudesta. Toisella kerralla pysähtyi paremmin, pysyi hyvin ruudussa ja siitä ripeästi sivulle. Lopuksi tunnari jossa siirsi muutamaa kapulaa mutta toi oman -> palkka. En ollut ihan varma että ottiko vääriä suuhun, voi olla että vain siirsi niitä.

Toisessa osassa aloitettiin liikkeestä istumisella -> hyvä. Sitten luoksetulo josta tulikin varsinainen pelleshow. Hippi jäi hyvin maahan (sillähän on ollut sitä ongelmaa että on noussut istumaan) mutta kun liikkuri sanoi käsky, lähti Kikki häntä sojossa juoksemaan kohti :D Tätä tapahtui kolme kertaa eikä vauhti hidastunut kertaakaan vaikka huusin sille kesken matkan hieman vihaisesti että mitä hittoa sää teet! Hippi oli jotenkin niin koomisen näköinen kun se pinkoi kauhealla tohinalla tulemaan vaikka kävelin sitä vastaan. Palkkasin sitten pari kertaa puolesta välistä. Hassua, kuinka tällaiset asiat häviävät pienen karvapalleron (yli)aktiivisesta päänupista. Jahka vihdoin päästiin tekemään liike loppuun, oli pysähdykset varsin hyvät Hippi-asteikolla! Seisominen valui ehkä koiranmitan mutta maahanmeno oli just merkille! Hämmentävää! Näiden pysähdysten kanssa kun on muutaman kerran joutunut hakkaamaan päätä seinään.
Vikana liikkeenä tehtiin ruutu uudestaan. Ja taas yli takareunasta mutta pikaisella tule-maa-käskyllä Hippi päätyi keskelle ruutua. Loppuosan Senni liikkuroi normaalisti mutta en kutsunut Hippiä sivulle vaan kävin palkkaamassa sen, kahdessa (vai kolmessa) viime kokeessa Hippihän on nollannut ruudun lähtemällä liian aikaisin mun luo. Ja tätähän tapahtuu luonnollisesti vain kokeessa.

Palkan jälkeen Hippi piti pienen tauon ja sitten hinkattiin vielä hetki tunnaria. Tehtiin kolme kasaa jossa kahdessa ekassa ei ollut omaa vaan se oli vasta vikassa. Yritin palkkailla Hippiä siitä että se haisteli kapuloita kunnolla. Ekalla toistolla ohjasin sitä kasalta toiselle ihan läheltä ja silloin meinasi hieman hermostua kun omaa ei heti löytynyt. Otti kuitenkin oman vikasta kasasta heti kun sen haistoi. Tokalla kerralla ei enää pystynyt keskittymään vaan alkoi näpsiä kapuloita. Löysi kuitenkin oman. Kolmannella kerralla laitoin omaksi kepiksi pienen oksan sillä Hippi toohottaa noiden tunnarikeppien perään niin kovasti ja metsässä ollaan tehty käpy/oksatunnaria varsin onnistuneesti. Tästä Hippi kuitenkin meni ihan sekaisin ja nosti kapuloita ihan miten sattuu joten peli poikki. Pakko oli tehdä vielä yksi normaalisti ja tästä Hippi onneksi toi oman hienosti. Että osaakin olla epätoivoinen liike. Hippi periaatteessa tietää jo hyvin mitä tehdä mutta se väärien nostelu siinä ohimennen tuntuu tosi epätoivoiselta. Ei auta muu kuin treenata vähän lisää.


Silmät kiinni ja menoksi, sanoisi Hippi

perjantai 23. elokuuta 2013

Vähiin käy ennen kuin loppuu


Snif, kesäloman vikoja päiviä viedään ja nekin vietetään, ylläripylläri, koiramaisissa merkeissä kun suunnataan Tampereelle koiratanssin koulutusohjaajakurssille. Tällä viikolla ollaan vain oltu, tavattu kavereita, samoiltu metsissä ja koirat ovat tietysti uineet kun se vielä on mahdollista.

Hipillä alkaa olemaan jo varsin nätti karva ja nythän se vasta suloinen onkin
<3

"Jokojokojokomäsaanhypätä"


Sitten asiaan!



Tässä lajissa ei tyylipisteitä jaella


Sinne mulahti järveen shetlantilainen.


PandaPrinsessa tyytyi katselemaan laiturilta


Flowkin tykkää uida mutta silleen... normaalisti.


Ainakin tähän Kikkiäiseen verrattuna




Hipin jalka on kestänyt erinomaisesti liikunnan lisäykset. Se on saanut olla metsässä irti mutta ei ole saanut rallata kenenkään kanssa vaan kaahailun yrityksestä joutuu vielä hihnaan. Järki ja vauhti kun eivät pysy samassa päässä, ainakaan Hipillä. Olen antanut sen vähän kiihdytellä esim frisbeen perässä pehmeällä nurmella. Tästäkään ei jalka ole sanonut mitään. Jatkamme siis varovaista puuhastelun lisäämistä. Agilitya en ole vielä uskaltanut tehdä, katsotaan sitten kun ollaan päästy ihan normaaliin liikkumiseen.


Ja hei, ollaan me treenattukin! Tiistaina oltiin Katjan ja Susannan kanssa treenailemassa koiratanssia. Mä treenasin Flown kanssa lähinnä uusia temppuja ja Hipin kanssa HTM:ää. En saanut edelleenkään Hippiä ravaamaan seuraamisissa, ehkä tää 7 vuoden aikana opittu liikkumistapa on juurtunut jo aika syvään ;) Flow on oppinut jo suht hyvin mun edessä seisomisen selkä muhun päin, täytyy joskus kuvata sen treeniä. Kosketuskeppi on enää ohjaamassa Flown oikeaan asentoon mutta käskystä jää asentoon ja oon saanut naksuteltua sille sen että katsoo eteenpäin. Ei se vielä yhtä hieno oo kuin Hipillä mutta ihan hyvin temppu etenee.

Keskiviikkona olin Tiinan ja Miilun kanssa treenaamassa tokoa. Flow teki liikkuroitua seuraamista. Ihan ok, edelleen ottaa vähän häiriötä liikkurista ja perusasennot olivat välillä hukassa, näistä täytyy palkata enemmän. Kaukoja otin ihan läheltä, vaihtaa suht säpäkästi. En tosin tehnyt kuin istu-maa koska muut ovat vielä alkutekijöissään. Paikallamakuu piilossa josta näki koiran hyvin, pysyi nätisti asennossa eikä valahtanut edes lonkalle. Hmmm, avoimesta luokasta puuttuu vielä noudon luovutus, hypyn loppu ja luoksetulon pysäytys. Sitä en ole vielä tehnyt oikeastaan ollenkaan koska treenilistalla vielä vauhdikkaampi normi luoksetulo.

Tänään oli oman seuran valmennusryhmän tokot. Alkuun ruutua, F juoksi edelleen vain ruudussa olleen lelun luo. Näitä muutamia toistoja, kahdella ekalla kerralla meni hieman kaartaen sisään mutta vikalla meni jo suoraan. Tämän jälkeen hyppyä, tein AVO-hyppyä ja alkuun hieman hämmentyi kun käsky muuttui mutta teki kuitenkin. Tein taas muutamia toistoja joissa joka kerta istui kyllä muttei mitenkään supernopeasti joten tuota nopeaa istumista täytyy treenata nyt muualla kuin hypyn jälkeen. Seuraamista liikkuroituna, taas perusasennot hukassa etenkin käännöksissä vasemmalle joissa jäi seisomaan. Perusasennot siis työn alle. Muutenkin viilattiin hieman perusasentoa joka jää välillä vähän taakse, kriteerissä täytyy vaan olla supertarkka ettei peppu alal kiertymään taakse. Tämä on hieman huonontunut sen jälkeen kun opetin Flowlle takaperin peruuttamisen mun ympäri, vähän ehkä sekoittanut asioita päässään. Opittuja asioita alkaa olemaan jo niin paljon ettei mikään ihme jos joskus joku sekoittuu.

tiistai 20. elokuuta 2013

Hei me tanssittiin


Koko viikonloppu hujahti Yläneellä Kuralan kartanossa Tahtitassujen järjestämällä koiratanssileirillä. Olin siellä sekä kouluttamassa että myös ammentamassa itse oppia. Saavuttiin Tiinan ja villojen kanssa myöhään perjantai-iltana paikalle, käytettiin koirat lenkillä, vietiin tavarat mökkiin ja siitä suunnilleen nukkumaan. Lauantaina koulutukset alkoivat heti yhdeksältä ja tiedossa oli tiivis päivä. Päivä aloitettiin Johannan koulutuksella teemana "liikkumisen ABC: miten luoda illuusio?". Tässä kuunneltiin tyyliltään erilaisia kappaleita ja Johanna opasti niiden tulkintaa. Oikein hyvä koulutus!

Tässä äimistellään treenejä. Hippi tekee sillä välin sitä mitä leirille on tultu tekemään ;). Kuva: Joanna Vuorilehto


Musiikkiin liikkumista treenin alla. Hippi on siitä ihana treenikaveri että se seuraa vaikka tunnin putkeen. Kuva Liisa-Ida Sorsa


Hippi treenaili väleissä mm. selän takana tehtäviä temppuja kuten tässä kauempana sivuttain tanssimista. Kuvat: Joanna Vuorilehto


Oman treenin jälkeen kouluttelin pari tuntia putkeen mm. palkan ajoitusta ja liikkeiden yhdistelyä. Ihania, innokkaita koirakoita opissa. Mikäs sellaisia koulutellessa :)

Ruokailun jälkeen oli Leena Piira puhumassa lähes pari tuntia koiratanssikoiran fyysisestä hyvinvoinnista. Katsottiin esimerkkikoirien kanssa miten koira istuu ja makaa oikein, rakennetta yms. Hippi oli toisena esimerkkikoirana ja Piira huomasikin heti että Hippi ei käytä kroppaansa tasapuolisesti tällä hetkellä. Varvasmurtuma on aiheuttanut luonnollisesti muutoksia siinä miten Hippi esim meni maahan ja kuinka se asetti painoa enemmän vasemmalle kyynärpäälle jotta jalan varpaat ottivat kevyemmin maahan. Kunhan Hippi alkaa olla kunnossa, täytyy se viedä hoitoon jotta lihakset saadaan taas normaalisti käyttöön. Piira puhui myös paljon siitä kuinka nuorelle koiralle täytyy liikkeet opettaa osissa jotta sen lihaksisto oppii tekemään temput turvallisesti. Ja toki että kaikki temput pitäisi opettaa molempiin suuntiin, monipuolisuus siis kunniaan. Nää tekee suurimman osan tempuista kumpaakin suuntaan mutta esim etujalat vadin päällä-temppu on vain yhteen suuntaan...

Luennon jälkeen oli vielä Sannan vetämä koulutus musiikkiin liikkumisesta. Sanna oli tehnyt ohjaajille koreografiat kahteen erilaiseen kappaleeseen ja näitä yritimme parhaamme mukaan tulkita. Ei oo helppoa :D Sitten kun otettiin vielä koirat mukaan niin johan alkoi olla liikkuvia osia! Tähän pääsi Flow mukaan sillä Hippi tuppaa kuumenemaan tällaisissa harjoituksissa joissa mulla ei oo oikein palikat hallussa ;) Flow ei ole (vielä) niin kriittinen vaan antaa paljon enemmän anteeksi.

Pitkän päivän jälkeen oli vielä iltaohjelmassa grillausta ja ylläriohjelmaa. Ohjelman aiheena oli improvisaatiokilpailu jossa kisattiin arvotun koiran kanssa :D Kaksi koirakkoa kilpaili samaan aikaan viereisissä kehissä ja musiikki oli joku random kappale, yleisö äänesti sitten aina voittajan joka jatkoi seuraaville kierroksille. Tää olikin sellainen ohjaajien eläytymisen ja heittäytymisen mestariteos että naurettiin itsemme lähes kuoliaaksi esityksiä katsellessa! Hassua oli se että allekirjoittanut huomasi olevansa yllättävän pitkään mukana geimeissä kunnes olikin enää finaalikierros jäljellä! Tähän sain tanssipartneriksi aivan ihastuttavan Nala-bolognesen jonka kanssa jammailtiin Benny Hill Shown teemamusiikkiin sellaista tahtia että voitettiin koko kilpailu. Jos nauru pidentää ikää niin tässä tuli muutama(kymmentä) lisävuotta heittämällä yhden illan aikana. Katseltiin vielä kisavideot illan aikana porukalla ja taas räkätettiin. Aivan hulvaton kisa, ei voi muuta sanoa :D

Sunnnuntaina oma ohjelma alkoi onneksi vasta klo 11 joten saatiin nukkua vähän pidempään. Treenit aloitettiin Susannan kouluttamalla HTM-musiikin valinnalla. Alkuun katsottiin vähän musiikin tikuttamista. Ihan uus juttu mulle mutta varsinkin HTM-musiikissa ehkä vähän paremmin avaa musiikin rakennetta. Tämän jälkeen yritettiin katsoa kuinka nopea/hidas musiikki sopii koiralle. Taas seuruutettin koiria pitkiä pätkiä eri musiikkien soidessa taustalla. Hippi pääsi taas mukaan sillä sille on kovin vaikea löytää sopivaa HTM-musiikkia. Ja ongelma oli nytkin, ei meinattu millään löytää sopivaa nopeutta sen ihmeelliselle loikkakoikka-pingviinikävelylle. Ei ollut väliä kuinka nopeaa kävelin tai juoksin, Hippi ei ravannut seuratessa vaan meni omaa käsittämätöntä askellajiaan. Hippi on ainutlaatuinen, lähes kaikessa ;)

Ruokailun jälkeen päästiin tutustumaan doboiluun ja tämähän laji sopi Hipille kuin nenä päähän! Se oli täysin kotonaan pallon päällä ja teki temppuja hirmuisella tohinalla. Suorilta meni pyörimiset, asennonvaihdot, pupu-asento ja tassujen annot. Ainoastaan pallon päällä seisominen kahdella jalalla jäi vielä treeni-listalle mutta muuten tästä saataisiin kyllä hyvää vaihtelua! Harmi vain että ne pallot ovat niin kauhean kalliita.

Doboilun jälkeen kouluttelin vielä vaikeita temppuja sekä eroon käsistä-ohjaamista. Näiden jälkeen olikin leiri pulkassa ja mökin siivoamisen + auton pakkaamisen jälkeen päästiin kotimatkalle. Kiitos kaikille leiriläisille huippuhauskasta leiristä, koiratanssiporukka on kyllä vertaansa vailla :) Toivottavasti ensi vuonna uudestaan, jälleen kerran!

Hipin jalka on kestänyt loistavasti kaiken touhuilun. Juoksemaan se ei ole vielä päässyt kuin ihan muutamia kertoja valvotusti, Flown kanssa ei ollenkaan. Tästä edetään nyt niin että vähän kerrallaan liikuntaa lisätään ja katsotaan miten varvas kestää.
Remmilenkkeily on vaan tehnyt siitä tällaisen mäyräkoiran ;)


Muutama muukin kuva viime viikolta kun aurinko paistoi.


Flow sai Porvoon keikalta uuden lelun, tuollaisen piruCuzin josta taisi tulla kertaheitolla uusi lempparilelu!



Hippikin sai vähän leikkiä frisbeellä


Ja Cuzilla


Jalat ristissä, silmä tarkkana!


tiistai 13. elokuuta 2013

Voihan varpaat


Tänään oli siis Hipin käynti Mevetissä Anu Saikku-Bäckströmin luona. Anu katsoi ensin Hipin liikkumisen, liikkeissä ei ontumista mutta käännöksessä ihan lievää varomista mistä Anu sanoi ettei huomaisi ellei tietäisi mitä jalkaa pitää katsoa. Mulla oli mukana töissä napatut kuvat ja Anu katsoi ne ensin läpi. Kertoi sitten löydökset kuvista, lunttaan tähän tekstin papereista niin tulee kerralla oikein. Mukana tuoduissa rtg-kuvissa todetaan akuutti nuljuluumurtuma vej 5. varpaan sisemmässä nuljuluussa sekä vanhat nuljuluumurtumat vej. 2 varpaan sisemmässä nuljuluussa ja oej. 5 varpaan sisemmässä nuljuluussa. Vej. 5 varpaan yksi murtumafragmentti sellainen rtg-kuvassa että pieni mahdollisuus että voi tulla myös ylimmästä varvasnivelestä sisareunasta eli liittyä sisäpuolen ligamenttiin. Palpaatiossa ei kuitenkaan löysyyttä alueella eli paranee konservatiivisesti.

Hipillä on siis ollut ennenkin varvasmurtumia joita mä en ole huomannut (tässä kohtiin 10 raipaniskua)! Ainoa selitys on se viime vuoden loppukesän mysteeriontuminen jossa ontui eri jalkoja muutaman päivän, sitähän luultiin silloin borrelian aiheuttamaksi kun vaihtui jalasta toiseen ja ab-kuuri määrättiin siihen mutta todennäköisesti silloin olikin syynä murtumat... Ontuminen hävisi silloin hyvin nopeasti mutta eipä Hippi tälläkään kertaa paria päivää kauemmin ontunut! Että ei nää pienet ontumat ole aina ihan mitään pikkujuttuja. Onneksi Hippi oli levossa silloin antibioottikuurin aikana niin varvas(varpaat) paranivat siinä. Tälläkin kertaa hoitona vielä 10 päivää hihnalenkkeilyä ja sitten kokeillaan liikunnan lisäystä. Anu sanoi että pienellä koiralla varvasmurtumat paranevat yleensä itsestään oikein hyvin eikä Hippi nytkään enää aristanut varpaan tutkimista mitenkään. Eipä voi muuta sanoa kuin että tää taas vähän ruokkii mun hysteeristä puolta, eihän noita ontumisiakaan voi oikein enää seurailla kun tyypillä voi olla varpaat sohjona. Pääasia kuitenkin on se että koira on oireeton, puukkoa ei tarvita ja kohta Hipin kanssa voi jo liikkua normaalimmin. Tekevälle sattuu, sanoisi Kikki.

(Tässä kauneusunilta herätetty shetlantilainen jolla huuletkin mutrulla, niin on nätti)


Flown kanssa tänään superhitaasti hyvä tulee-tyyliin 2by2 keppejä. Meillä on näköjään keppitreenit noin kerran kuukauteen mutta tänään raahasin jopa molemmat portit pihalle, wuhuu! Ekalla toistolla Flow tarjosi vain ensimmäistä porttia mutta nopeasti huomasi myös toisen portin ja teki yllättävän hienoja toistoja! Otin eri kulmia ja myös puunkierron kautta. Olin yllättynyt miten hyvin F teki. Vielä on lomaa jäljellä joten taidan raahata nuo portit uudestaan pihalle vielä tällä viikolla. Ja sitten ehkä kahlailen juutuubia läpi että mites noita portteja sitten lähennellään. Mullahan ei sitä opetusDVD:tä ole vaan mennään tälleen astetta vapaammalla tyylillä.

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Viikossa ehtii vaikka mitä!

Eka lomaviikko takana ja kotona ei juurikaan olla oltu. Tiistaina lähdin kaverin mökille Pertteliin ja sitä ennen tavattiin treenin parissa Flown Kaiku-veli. Flow muisti heti veljensä ja kaksikko päästettiin kaahailemaan suurimman höyryt pihalle.





Sisko ja sen komia veli propellikorvat ry:stä <3

Alkuun otettiin paikallamakuu johon myös mukana olleet shelttivahvistukset pääsivät mukaan. Flown kanssa tein piilopaikallamakuun, jostainhan sekin on aloitettava. Tämä ongelmitta.
Ensin treenaamaan pääsi Hippi joka teki ruutua. Ekalla toistolla löysi hyvin ruutuun mutta juoksi yli kun ei kuunnellut kuullut pysäytyskäskyä. Toisella toistolla hyvä pysäytys ja tästä palkka. Seuraavaksi tunnaria jossa ekalla toistolla nosteli taas vähän jokaista ennen kun toi oman. Ääääh! Ei me kyllä olla tunnaria tehty piiitkään aikaan joten ehkäpä Hippi vaan ei ihan tajunnut mitä tehdä. Annalta tuli hyvä vinkki että Hippi kutsutaan pois jos nostelee vääriä mutta toisella toistolla Hippi tietysti teki oikein hienon suorituksen joten tästä taas superpalkka. En tehnyt "sairaslomalaisen" kanssa enempää, tämän verran kuitenkin annoin puuhastella koska se ei ole jalkaansa oireillut pariin viikkoon.

Flow teki myös ruutua jonne Anna vei lelun eli edelleen ihan alkeistouhua. Vauhti on kohdillaan ja ruutu alkaa hiljalleen hahmottua Flowlle, hyvähyvä. Muutoin teimmekin lähinnä jotain pientä perusasentotreeeniä + temppuja. Paljon on vielä tehtävää mutta onneksi jotain ollaan jo opittu! Vielä kaipaisin Flowlle lisää asennetta ja ehkä jopa tietynlaista röyhkeyttä seuraamiseen, nyt se on sellaista, no nättiä. Tosin mulla itellä taitaa olla takaraivossa vähän liian hippimäinen kuva seuraamisesta, Flowsta ei taida saada samanlaista seuraajaa kuin Hipistä koska onhan ne kuitenkin niin erilaiset koirat.

Sisarustapaamisesta siis kaverin mökille yöksi. Flow ja Hippi oli onnessaan kun saivat touhuta aidatulla pihalla. Pääsivät uimaan, juoksemaan ja metsuroimaan keppejä. Mikäs sen hauskempaa! Seuraavana päivänä lähdettiin Turkuun Sannaa ja Noppista moikkaamaan. Pohdittiin Flown sitten-joskus-voittajaluokan-ohjelmaa. Mulla on siihen musiikki valmiina ja alustavia ajatuksia koreografiaksi. Siihen vaan tarttee opettaa muutama uusi temppu joten ihan heti ei sitä päästä esittämään vaikka toinen kuma jostain saataisiinkin. Alemmissa luokissa kilpailen mieluusti helpommilla ohjelmilla jossa koira saa kivoja kehäkokemuksia ja itsevarmuutta tekemiseen. Nyt Flown kanssa on jo kolme kisaa takana, se on toiminut niissä jokaisessa ihan ällistyttävän hyvin ottamatta mistään häiriötä. Sitten kun joskus päästään voittajaluokkaan, en sinne enää halua "helppoa" ohjelmaa vaan siellä koiran pitää jo osata jotain. Enkä mä sitä sano etteikä F osaisi jo nyt "jotain", sehän osaa nuoreksi koiraksi paljon asioita joita se tekee todella pedantisti. Mutta meillähän on vaikka kuinka paljon aikaa näitä uusia taitoja harjoitella.
Treenailtiin Sannan kanssa näitä uusia temppuja eikä ne ihan vielä ole oikeen missään muodossa, vaikeita asioita pienelle mustavalkeelle. Yksi asia on takajaloilleen nousu. En ole tätä temppua halunnut opettaa ennen kuin Flow on kuvattu ja tarpeeksi vanha. Se on isolle koiralle kuitenkin jo ihan fyysisestikin vaativa temppu eikä se Flowlle ole todellakaan helppo juttu! Se ei millään meinaa löytää tasapainoa vaan yrittää kovasti ottaa mun kädestä tukea jolloin sen selkäkin on ihan notkolla eikä siinä asennossa takuulla pysty kauaa seisomaan. Kosketuskepillä sain muutaman toiston aikaiseksi jossa koiran asento oli jo vähän järkevämpi. Siispä jatkamme tuolla kosketuskepillä.

Hipin kanssa ei ole mitään uusia asioita työn alla mutta sen kanssa olen paljon harjoitellut mun selän takana tehtäviä temppuja. Jostain syystä mm. peruuttaminen sujuu paremmin selän takana kuin mun edessä, vaikea sanoa mistä johtuu. Muutenkin Hippi tuntuu kuuntelevan käskyjä paremmin kun se työskentelee takana. Ja hiljaa! Toivottavasti sen kanssa pääsisi vielä tämän vuoden puolella johonkin kisoihin!

Treenien jälkeen istuskeltiin vielä Sannan luona iltaa, maailmaa on taas parannettu :D

Torstaina käytiin vielä ennen kotiin lähtöä treenailemassa Sannan ja Novan kanssa mutta sitä ennen pakollinen käynti Turun kauppatorilla. Olin liikenteessä siihen aikaan että iltatorin kirpparimyyjiä oli jo muutamia tullut paikalle joten kierreltiin niitä. Siinä eräs myyjä tuli mainostamaan myynnissä olevaa koiratakkia. Hymähdin mielessäni että helteisenä päivänä ei ehkä koirien toppatakki ole se must have-juttu mutta kävin kuitenkin kurkkaamassa mitä myynnissä oli. Ja joskus voi olla tuuria matkassa nimittäin takki oli jo viime talvena kuolaamani Hurtan Ultimate-takki ja vieläpä Flown kokoa! Ja koska hinnaksi saatiin sovittua 15e lähti takki todellakin matkaan. 80 euron takki pilkkahintaan, kyllä kannatti käydä torilla!

Lauantaipäivä vierähti taas Turussa Tsaun kisoissa, tosin tällä kertaa vain verinäytteiden ottajana. Tuolla kisattiin shelttimestaruuksista jonne olin Hipinkin kanssa suunnitellut meneväni mutta toisin kävi. Olin kuitenkin jo aikoinaan luvannut näytteenottajaksi lähteä joten toki tämän homman hoidin. Päivän aikana näytteitä otettiinkin huimat 64 kappaletta joten ihan älyttömän hieno määrä näytteitä saatiin kasaan. Ja projekti on edelleen tämä
Miniluokan shelttimestaruuskin meni täysin oikeaan osoitteeseen kun Hipin iki-ihana puoliveli Tuima rallatteli ensin karsintaradan voittoon ja sitten vielä finaaliradankin ykköseksi. Onnea onnea Tuima ja Kajsa, ootte kyllä melkoinen pari :)

Tänään käytiin pitkästä, pitkästä aikaa match showssa kun suht lähellä sellainen järjestettiin. Match show järjestettiin ratsastuskoulun kentällä jossa oli jälleen kerran varsin helteinen keli. Kehään asti pääsivät Panda veteraaneihin ja Flow isoihin koiriin. Flow on ollut kerran aikaisemmin kehässä, pentuna, mutta ilmoitin sen nyt mukaan tukemaan ponikoulun toimintaa. Saatiin odotella tovi omaa vuoroa mutta sitten kehät olivatkin melkein päällekkäin. Tyypillistä. Panda oli ensin kehässä, esiintyi ja liikkui tyypilliseen eleganttiin tapaansa joka ei tosin niin uponnut tähän tuomariin vaan tuloksena sininen. Sinisten kehässä Panda sijoittui toiseksi. Sitten lennosta koirien vaihto ja hieman innokas Flow kehään. Liikkuminen oli melkoista rumbaa ja sambaa, muutama raviaskel saattoi mukaan eksyä ;) Seistä Flow sentään osasi hienosti! Odotetusti sininen nauha plakkariin. Sinisten kehässä F liikkui jo paremmin ja yllättikin sijoittumalla toiseksi! Varsinainen näyttelypuudeli tämä Flow :D Tosin Flowlle pitäisi katsoa joku näyttely. Onhan se vähän erilainen kuin ihan näyttelyBC:t mutta on se silti tuollainen nättimys.


Tiistaina mennään Hipin kanssa Mevettiin Anu Saikku-Bäckströmin luo rtg-kuvien kera. Hän saa katsoa kuvat ja koiran. Ja mä pääsen kyselemään kaikki ne asiat jotka mua tuossa varvasmurtumassa mietityttää. Hippi ei ole ontunut kuin silloin pari päivää loukattuaan jalan. Olen silti pitänyt sen suurimmalta osin levossa. Hippi ei myöskään enää lainkaan arista varvasta kun sitä vääntää ja kääntää mutta katsotaan nyt mitä siitä sitten sanotaan. Nää ontumiset on aina yhtä perseestä, mä saan niistä hepulin koska ei ne turhasta onnu. Ja Hippikin on tollanen hiton höyrypää että kipee saa olla ennen kun se mitään oireilee. Pääasia kuitenkin on se että koira on nyt ollut jo pari viikkoa oireeton. Tää koira on vähän raskas pitää levossa joten toivomme nyt parempaa tuuria jatkoon jotta päästäisiin taas normaalisti liikkumaan. Kiitos.

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kumaa pukkaa

Huh mitä hellettä tää viikonloppu on sisältänyt! Eilinen päivä vierähti Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla näyttelyssä ja tämä päivä Janakkalassa koiratanssikisoissa. Eilen siis Panda pääsi taas näyttelykehään Wenche Eikesethin arvosteltavaksi. Vetskunarttuja oli peräti viisi paikalla. Panda oli virkeällä tuulella helteestä huolimatta, hyppi ja haukahteli liikkeessä. No, sallittakoon pieni humputtelu 12 vuotiaalle mummelille ;). Panda saikin erin ja kilpailuluokassa sijoittui kolmanneksi. Tuomari arpoi Pandan ja toiseksi tulleen välillä pitkään, voittaja oli helpommin selvillä. Jostain syystä tuomari halusi antaa kakkoselle ja Pandalle kunniapalkinnot vaikkei niitä ymmärtääkseni enää jaella muualla kuin pentukehissä. Arvostelu oli seuraavanlainen "Excellent type & size, feminine, very good body, good proportions, excellent coat&colour, very young 12 year old dog". Varsinkin tuo vika lause oli aikas ihanasti kirjoitettu!

Tänään ajeltiin Tiinan ja Namuvillan kanssa Janakkalaan koiratanssikisoihin. Ainoastaan Flow pääsi kehään asti tanssahtelemaan kun Hippi joutui jäämään pois varpaansa takia.
Kisapaikka oli KUUMA! Lämpöasteita oli lähelle 30 eikä tuuli käynyt nimeksikään. Tuo helle kyllä hieman huoletti sillä Flowllahan ei ole mikään paras mahdollinen lämmönsietokyky. Oltiin paikalla hyvissä ajoin koska Namu kisasi alokasluokassa. Saatiin häkit onneksi varjoon jossa olikin ihan siedettävä lämpötila. Flown froteinen viilennysloimi oli yön pakkasessa joten se ainakin viilensi mukavasti mustavalkoista. Noin muuten tuo froteinen loimi ei oikein toimi Flowlla. F on vähän silakan mallinen eikä tuo loimi istu millään, roikkuu alati jommalla kummalla kyljelllä. Joten pistin Hurtan viilennysloimen tilaukseen, harmi etten ostanut sitä esim agilityn SM-kisoista!

Flow kisasi vikana avoimessa luokassa ja annoin sen olla häkissä melkein omaan suoritukseen saakka. Itse esitys meni helteestä huolimatta varsin hyvin! Olin kyllä tosi tyytyväinen Flown rehtiin ja iloiseen asenteeseen jolla se ohjelman työskenteli läpi :) Yksi virhe esityksessä oli, Flow jätti yhden tynnyrinkierron vajaaksi mutta muuten meni äärimmäisen hyvin. Kehän jälkeen palkkasin Flown huolella, sai megakivan kaninkarvalelun ja broilerinmaksaa. Pisteitä jäin taas jännityksellä odottamaan sillä tässä lajissa ei mikään ole varmaa, se on huomattu ennenkin. Anyway, tänään esityksemme miellytti tuomareita sillä Flow sai pisteitä 172, Kuman ja luokkavoiton. Jei :) Tässä tuomaripisteet:
Johanna Saariluoma: Tekn. 81 Tait 87 yht. 169 "Ihailtavaa yhteistyötä. Tällä koiralla oli kivaa! Liikkeitä vielä lisää tulevaisuudessa"
Hannele Parviainen: Tekn. 87 Tait. 85 yht. 172
Mirja Ovitz: Tekn. 90 Tait 85 yht. 175

Kyllä saa olla tyytyväinen Flowhun. Koira on vielä tosi nuori ja silti tekee tosi hienosti töitä koiratanssin(kin) parissa. Tässäpä tämän päivän suoritus


Pätevä mustavalkoinen <3

perjantai 2. elokuuta 2013

Toivottomat torstain tanssitreenit


Voi argh miten onnetonta räpellystä eilen Flown kanssa. Yritin treenata ohjelma musiikin kanssa mutta menikin huonommin kuin koskaan. Ja mikä parasta, Fool sooloili ja teki omiaan joten multa meni hermo ja mustavalkoinen sai noottia pöllöilystään. No ei tietysti kannattaisi hermostua koiralle vaan olisi pitänyt laittaa pöllöilevä otus vaikka jäähylle. Flow luimi hetken aikaa mutta alkoi sitten tekemään paremmin eikä nyt tehnyt omiaan. Palkkailin muutamia helppoja temppuja sekä liikesarjoja ja lopetettiin treenit. Illalla tein vielä muutamia toistoja helpoilla asioilla ja Flow teki tosi hyvällä innolla. Nää asiat on hyvä hajoittaa muutamia päiviä ennen kisoja.

Tänään oltiin Vuokon kanssa hallilla treenaamassa. Periaatteessa KKK:n tokon valmennusryhmän ekat treenit oli samalla mutta koska muita ei ilmaantunut paikalle, pidettiin taas sellaiset "vähän kaikkea"-koostetreenit. Aloitettiin paikallamakuulla johon pääsi shetlantilaisetkin mukaan. Flowlle otin ekaa kertaa piilopaikallamakuuta kun hallissa oli sopivasti iso PK-este jonka taakse pääsi piiloon. Eikä tämä näyttänyt Flowta hämmästyttävän. Paikallamakuusta siirryttiin luontevasti agilityesteille. Hallissa oli ilmeisesti aluevalmennuksen rata valmiina joten sovellettiin siitä näille nuorukaisille sopivaa pätkää. Flow ja Jos osaavat varmaan saman verran esteitä = hyppy ja putki joten touhu pidettiin jälleen kerran melko simppelinä. Olin yllättynyt miten hyvin Flown kanssa pystyi tekemään jo pientä hyppyrataa. Luki ohjauksia kohtuullisen hyvin ja tällä kertaa ei edes pudotellut juurikaan. Olen tehnyt sen kanssa puu-agilitya ja siitä on selvästi ollut apua. Flowlle pystyi myös jättämään palkan maahan, ei ennakoinut tai kytännyt sitä lainkaan :) Fool on selvästi edistynyt ja tällä kertaa ihan itsekseen koska ei me varsinaisilla esteillä olla oikein käyty.

Iltapuhteina olisi vielä Pandan harjaaminen, tassujen pesu ja korvien trimmaus. Huomenna on näyttely Tuomarinkartanossa ja nämä tehdään luonnollisesti aivan viime tipassa. Vielä kun löytäisi rokotuskirjat niin kaikki olis (suunnilleen) noin muuten valmiina huomsita varten.

Pakko on vielä laittaa tää kuva talvelta, oli vähän huuruinen aamu. Flow näyttää ihan joltain äksyltä papparaiselta :D