sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vapaapäivät, mikä ihana syy treenata!


Joulu oli ja meni. Aatto vietettiin Turussa ja muuten vain laiskoteltiin. Hippi osallistui piparihaasteeseen mutta halusi ottaa siihen hieman lisähaastetta

Syksy olikin aika hektistä, tuntui että joka viikonloppuna oli jotain ohjelmaa joten tällaiset eitehdämitään-päivät ovat ihan mukavaa vaihtelua! Tosin käytiin me pikaisesti joulupäivänä hallilla tekemässä ei-mitään-järkevää ja eilen uudestaan ihan ajatuksen kanssa. Hippi teki pitkästä aikaa ihan rataa, lähinnä hypyille irtoamisia ja niistoja. Niin ja kepeillä tiukkoja takaaleikkauksia. Siitä on niin pitkä aika kun esim noita keppejä ollaan treenattu että Hippi jopa lopetti parilla kerralla kepityksen kesken. Jatkoi kyllä kun käskytin hieman tiukemmin mutta sehän alkaa unohtelemaan jo asioita 8) Niin harvoin ollaan nyt agilitya tehty ja silloin kun ollaan jotain tehty, on se todennäköisesti ollut jotain helppoa minkä Hippi jo osaa.

Flown kanssa jatkettiin keppejä ohjureilla. Tällä kertaa napsittiin neljä ohjuria keskeltä pois eikä F hämääntynyt siitä lainkaan. Hidasti hieman niissä kohdissa missä ohjureita ei ollut, huomasi kuinka se oikein keskittyi tekemään oikein.
Oikean puolen seuraaminen ei ole edennyt sen kummemmin, tää tuntuu olevan tosi vaikeaa Flowlle. Nyt on kuitenkin parantanut asennetta ja tekemisen meininki alkaa olemaan kohdillaan. Silti positio ei ole vielä niin tiivis ja suora kuin mitä siitä haluaisin. Onpas pitkä ja kivinen tie. Verrokkina naksuttelin hallilla myös esineen kiertoa peruuttaen, viiden minuutin jälkeen tarjosi jo koko kierrosta pienillä käsiavuilla. Hippikin oppi tuon tempun aikoinaan tosi nopeasti mutta ajattelin ettei se ole Flowlle helppo temppu pitkän kropan takia. Saas nähdä, saataisiinko tästä jo seuraavaan ohjelmaan uusi temppu.
Kokeilin myös mua kohti peruuttamista pidemmältä matkalta. Välillä jopa onnistui mutta suurimman osa ajasta Flow lähti tekemään peruutusympyrää mun edessä. No temppu kai sekin olisi ;)

Keskiviikkona Flow pääsi ekaa kertaa elämässään raveihin kun lähdin pitkästä aikaa Vermon iltaraveihin. Nuorempana kävin lähes viikottain raveissa ja silloin tuli kierreltyä ympäri Suomea eri raviradoilla. Tutuiksi tuli niin Ylivieskan, Mikkelin, Jyväskylän, Turun, Kouvolan, Kokemäen, Riihimäen kuin Tampereenkin raviradat. Koirien jälkeen ei ole ollut oikein aikaa tähän harrastukseen mutta sattui ravit ja vapaapäivä samalle päivälle :) Panda jäi tällä kertaa kotiin sillä ajattelin sen viihtyvän paremmin kotona kuin mahdollisesti tuulisessa Vermossa. Hippi on käynyt ennenkin ravureita katsomassa joten tiesin sen ottavan tilanteen lungisti. Flow ei käyttäytynyt yhtään sen huonommin. Istui radan reunalla ja katseli hiljaa ohi juoksevia hevosia.



Täytyypä taas aktivoitua ravien suhteen!

Tänään kävin pikaisesti ulkona treenaamassa HTM:ää kun keli sattui kohdilleen. Ensin pääsi Hippi. Mä en voi käsittää miten siistiä voi seuraaminen olla pienen shetlantilaisen mielestä, eikä edes väliä kummalla puolella. Otin videokameran mukaan ja vaikkei Hipin seuraaminen kaikissa tilanteissa olekaan täysin korrektia, on se silti niin hupaisan näköistä etten jaksa asialle enää mitään tehdä. Tuo Hipin pingviinikävely on kerrassaan riemastuttava sekoitus hyppelyä, juoksuaskeleita ja jättimästä annosta tohkeilua. Ja sivuaskeleet oikealla puolellakin alkavat luonnistua, vieläpä kohtuullisen suorassa!

Flow oli myös kovin reippaana, pyörähteli innoissaan ihan omia piruetteja. Alkuun poikitti ja painoi oikeallakin puolella mutta sitten kyllä tasaantui. Olipas hyvä, että mulla oli kamera mukana sillä siitähän näkyi että mä kävelin koiraa kohti!! Siis voi pyhä jysäys! Nytpä harjoitellaan taas kiintopisteeseen katselemista jos ei muuten osaa suoraan kävellä... Voihan nolous. Lelupalkka kädessä jähmetti Flowta eteenkin täyskäännöksissä, kainalosta palkattuna periaatteessa ihan ok mutta sitten mun on vaikeaa liikuttaa kättä normaalisti. Täytynee vaan hyväksyä se, ettei kerralla saa kaikkia osa-alueita kuntoon. Suurin ongelma on nyt kuitenkin selätetty kun ollaan päästy eroon tuosta "imutus"kädestä, se kun oli ihan mahottoman vaikeaa.
Jospa nyt hinkkais hetken aikaa ihan urakalla tätä positiota ja sitten antaisi Flowlle pienen mietintätauon jonka aikana voisi toivoa ongelmien häviävän itsestään ;) Sound´s like a plan!

Lopuksi treenasin vielä tuota kohti peruuttamista, edelleen tuo peruutusympyrä lähtee hyvinkin helposti. Täytyy tehdä tätä jonkun seinän tms vieressä. Tosin Flow ei kauheasti pidä noista seinistä, sitä vähän ahdistaa kaikki apuna käytetyt esteet tai seinät. Lisäksi Flow teki kaukana sivuaskeleita mun selän takana. Peruutuksessa joudun hieman ohjaamaan että pakittaa suoraan mutta nuo sivuaskeleet on kyllä jo aikas hienot, tekee ne ihan suoraan :)

Tässä vähän elävää kuvaa treeneistä

maanantai 23. joulukuuta 2013

Jouluntoivotukset!



Hyvää joulua kaikille lukijoille! Flow haluaa lähettää erityisterveisiä sen besfriendever Nova-kamulle (ja tähän 100 sydänhymiötä).

Eilen käytiin Tampereella vetämässä kevyet 7 tunnin treenit. Koiria oli onneksi 5 joita vaihdeltiin tasaisin väliajoin mutta kyllä sitä aikaa vaan saatiin kulumaan. Hipille suunniteltiin vähän HTM-ohjelmaa, parin vuoden välein voi käydä kokeilemassa sitäkin lajia. Hipillähän on äärimmäisen energinen, kupliva ja tiivis seuraaminen molemmilla puolilla mutta sen helmasynti tässä on näykkiminen 8) Enkä mä oo tehnyt sen eteen mitään koska... No eihän se haittaa kun pikkukoira näpsii. On niin söpökin sitä tehdessään. Toinen niin tohkeilevana. Mä vähän pahoin pelkään että Hippi saa kokoajan enemmän ja enemmän myönnytyksiä mitä enemmän sille tulee ikää ;) Kohta se on ihan pirulainen kun annan sille vielä pari sormea. Toisaalta, pahinta mitä tosta näykkimisestä voi seurata on se, että tuomarit ei tykkää. Ja sehän taas ei meitä haittaa. Eilen mietitty musiikki sopii suht hyvin Hipille mutta on melkoinen renkutus. Saa nähdä, kestänkö ite kuunnella sitä treenien vaatiman määrän.
Edessä kävely sivuttain oli taas hieman vinoa vaikka oon heittänyt palkan aina "sinne toiselle puolelle". Täytyy ehkä ottaa hetkeksi kosketuskeppi avuksi jotta Hippi taas hiffaa että pitää tehdä ihan suorassa.

Flow ei tehnyt mitään ihmeellistä. Paitsi kokeilin että osaako kulkea sivuttain mun selän takana pitkän matkan päässä. Ja hämmentävää mutta osasi se! Tässä tempussa ollaan edetty kyllä ihan tositosi nopeasti ja siinä on ehkä ollut tällä kertaa järkeä. Flow ei missään vaiheessa ehtinyt tottua että sivuttainkävely tehtäisiin vaan ihan mun edessä kun sitä vaikeutettiin heti askel askeleelta. Flow oppi noin kuukausi sitten ylipäätään kävelemään sivuttain ja nyt pystyn peruututtamaan sen noin kymmenen metrin päähän jossa tekee osaamansa asian ihan kuin siinä ei olisi mitään ihmeellistä. Hieno Fool <3

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kaikkea ei voi kerralla muistaa


Muutama pikkujutut unohtui viime postauksesta joten lisätään ne tähän omaan. Ensinnäkin Flown pisteet koiratanssikisoista.
Mirja Ovitz: Tekninen 85, taiteellinen 85 yht. 170
Hannele Parviainen: Tekninen 84, taiteellinen 82 yht. 166
Tiina Jounio: Tekinnen 89, taiteellinen 88 yht. 177: "Vauhtia ja tekemisen iloa! Tällaista työskentelyä on ilo seurata."

Viime keskiviikkona oltiin työkaverin kanssa lenkillä ja koirat touhusivat omiaan. Yhtäkkiä huomasin että Flown kaulus oli veressä. Tutkin nopeasti koiran läpi mutten löytänyt mitään. Kaveri tutki oman koiransa suun mutta sieltäkään ei löytynyt mitään. Flown viereen oli tippunut veripisaroita joten tutkin koiran uudelleen ja syy löytyikin korvasta jonka kärjessä oli pieni naarmu. Korva on sellaista aluetta että sieltä tulee aina kiitettävästi verta ja niin nytkin. Yritin lumella vähän tyrehdyttää vuotoa mutta eipä siitä ollut mitään apua, tippoja tipahteli aika ajoin lumeen. Meidän reitti oli varmasti mielenkiintoisen näköinen seuraaville lenkkeilijöille ;)

Tässä Flow oli vielä kohtuullisen siisti. Korvan päässä näkyykin tuo pieni haava/naarmu.


Kun päästiin töihin, oli Flown kaulus jo ihan punainen joten ei muuta kuin koira pesulle. Märässä lumessa riehuminen takasi sen, että veri oli levinnyt hyvin kaulukselle. Tuunasin korvaan taitoksista ja teipistä pienen painesiteen koska "haava" oli pintanaarmu eikä sille olisi voinut mitään tehdä. Flow pääsi työpaikan heräämöön eristyksiin ettei sotkisi henkilökunnan tiloja.



Olin yllättynyt ettei Flowta haitannut tuo paketti ollenkaan. Pelkäsin ettei se pysyisi hetkeäkään jos F ravistelisi päätä mutta siellä se nukkui nätisti vankilassaan koko päivän. Tihkuvuotokin saatiin lopulta tyrehtymään joten F pääsi takaisin muiden kavereiden sekaan. Kaikkea sitä voi sattua ja tapahtua. Onneksi korvanlehti ei mennyt halki tms.

Nyt kun freestyle on hetken tauolla, päästään Flown kanssa treenaamaan htm:ää ihan urakalla. Oikealla puolella on sivuaskeleet nyt työn alla, pyöritykset jo sujuvatkin. En opeta uusia positioita ennen kuin nämä "vanhat" osataan varmasti kunnolla. Ohjelmaamme tulee kolme positiota eri temmoilla, käännöksillä, pyörityksillä ja sivuaskeleilla. Onneksi kisoihin on vielä reilu kuukausi aikaa. Itse ohjelmahan on onneksi valmiina mutta harjoitellaan edelleen siinä tarvittavia perusasioita. Ja mun tarttee ekaks harjoitella noita käskyjä ilman koiraa, ei ole reilua jos itse kämmäilee ja aiheuttaa epävarmuutta koiralle.
Katsoin noita ens vuoden koiratanssikisoja ja jos vaan mukaan mahtuu niin voisimme yrittää voittajaluokkaa ehkä maalis- tai huhtikuussa. Mikäli siis keksitään sopiva musiikki ja keksitään ohjelma. Yksi musiikki mulla oli varastossa mutta säästelen sitä vielä. Täytyisi löytää vähän hilpeämpi kappale kun koirakin on tuollainen iloinen hääräilijä. Ja toi musan löytäminen on tunnetusti se vaikein osuus. Plääh.

Niin ja perjantaina oltiin Sirken tokotreeneissä ja saatiin tosi hyvä vinkki tunnarin opettamiseen! Eli väärät kapulat ihan lähetyspaikan eteen ja itse vein kapulan piiloon pidemmälle. Tässä pääsi heti sanomaan koiralle kun se kiinnostui niistä vääristä että heihei, eksä muista että vein kapulan tonne pidemmälle. Flowhan meni suoraan noille väärille jolloin pystyin heti sanomaan että tekee nyt väärin. Tämän jälkeen se lähtikin etsimään omaa josta sai ison palkan. Tehtiin kuutisen toistoa ja siirryin aina kauemmas vääristä kapuloista jolloin F joutui juoksemaan niiden yli. Tässä tajusi kyllä tosi hyvin sen eron että ollaan haistelemassa eikä vaan oteta ekaa löytynyttä kapulaa! Hitsi, tätä tarttis varmaan tehdä Hipinkin kanssa ihan vain vaihtelun vuoksi.
Seuraamisessa saatiin vinkiksi tehdä paljon häiriötreeniä sillä F vilkuili sivusilmällä mm. putkea jonka ohi mentiin. Häiriötreeni aloitettiin perusasennossa jossa sanoin Flowlle joka kerta kun se haksahti Sirken häiriöihin (vibkuba lelu). Huomautin niin monta kertaa että ei enää reagoinut vinkuun vaan piti kontaktin ja sitten sai superpalkan. Tämä selkeästi treenilistalle!

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Voittajaluokkaan tiemme vie


Hih, näin pääsi käymään. Flow sai tänään neljänsistä koiratanssikisoistaan toisen tarvittavan avo-luokan kuman ja samalla oikeuden siirtyä voittaja-luokkaan! Flow taitaa olla tällä hetkellä nuorin koira Suomessa joka VOI-luokassa voipi kisata. Messariviikonloppu oli muuten totuttuun tyyliin hektinen. Eilen olin töissä kehäpalvelussa ja tulospalvelussa. Siinä tuli rampattua messaria ristiinrastiin hela dagen kun kehiin piti viedä tarjoilut ja hakea tuloksia. Onneksi tänään oli "vain" koiratanssikisa. Paikalle piti silti raahautua jo kahdeksaksi mutta odotusaika sujui rattoisasti HTM-esityksiä katsellessa ja rekvisiittatynnyrin painoja teippaillessa. Flow kun on kaatanut vauhdissa noita tynnyreitä niin piti jesarilla teipata vesipulloja painoiksi. Hyvin toimi tämä innovaatio. Vettä sai messarin hanoista niin ei tarvinnut raahata itse mitään painavaa mukana ;) Ihan kuin tuon tynnyrin ja häkin lisäksi olisi kaivannut mitään lisäpainoja kantamuksiin.

Itse esitys meni hyvin. Flow oli tuttuun tapaan innokas ja kovin ahkera pieni tantsuilija. Yksi kohta meni hieman ohi käsikirjoituksen, Flown piti tulla jalkojen väliin seuraamaan mutta jostain syystä eksyikin peruuttamaan mua takaperin hieman liian aikaisin. Nooh, tästä jatkettiin pokerinaamalla etiäpäin eikä se kauheasti näyttänyt siltä että väärin män. Hassu juttu että vaikka muu esitys menisi hyvin, jää tuollainen yksi kohta kummittelemaan mieleen ja se on ainoa mitä muistaa kun kehästä tulee pois. Ihmismieli ja sitä rataa. Tuo ison kehän matto on aika liukas ja se näkyi saavin kierroissa missä Flowlla vähän levisi kaarteet. Lopun tassunnostoissa Flowlla meni hetkellisesti rytmi sekaisin mutta hyvin se itse korjasi tämän. Niin ja syliin hypyn ponnistuksessa F taisi liukastua koska ei vaan onnistunut vaikka tää on sen superlempitemppu. Mutta ei se haittaa, kokonaisuus oli kyllä vahvasti plussan puolella.

Koska tämä on hyvin vahvasti arvostelulaji, ei tulosta voi kyllä etukäteen arvata sitten millään. Vaikka omasta mielestä esitys menisi hyvin, voi tuomarit olla ihan jotain muuta mieltä. Siksi jännitys säilyi palkintojenjakoon asti jossa siis Flow voitti avoimen luokan ainoalla KUMAlla pistein 171 :) SuperFlow! Messarin haastava ympäristö ei ollut mikään juttu, screeni ei häirinnyt ja Flow teki muutenkin hommia ihan kuin kotonakin. Mä oon kovin ylpee siitä miten se nuoresta iästä huolimatta hanskaa kaikki paikat eikä stressaa mistään. Ja siitä oon edelleen iloinen että päätin edetä sen kanssa hitaasti. Tällä hetkellä Flowlla on itsevarma olo kehässä koska se on aina osannut varmasti kaikki pyydetyt asiat. Jos olisin lähtenyt rakentamaan vaikeita ohjelmia heti alusta, olisi meillä erilainen tahti tällä hetkellä. Vaikeita asioita ehtii tehdä sitten myöhemmin, alemmissa luokissa niitä ei tarvita.

Taattua kännykkäkuvalaatua mutta muistoja nämäkin ;)





Nyt sitten reenataan HTM:ää tammikuun kisoihin ja viilataan Hippi sinne möykkäämään freestyleen. Flow pitää freestylestä pienen tauon. Flinstones saa jäädä unholaan ja uutta ohjelmaa pitäisi alkaa väsäämään. Toisaalta oli vähän hölmöä kisata neljä kisaa samalla ohjelmalla mutta kyllä sitä aina vähän tuunattiin uuteen uskoon. Mutta nyt ei enää ikinä kisata sillä, joissain esityksissä voidaan palata muistelemaan vanhoja hyviä aikoja.

maanantai 9. joulukuuta 2013

Lämpimässä treenaamassa


Tänään oli luksusta päästä treenaamaan lämpimään halliin Sennin kanssa, voittaa aika helposti pakkastreenit pihalla ;) Edellisenä yönä ilmosin koirat koiratanssikisoihin Janakkalaan ja valvominen tuottikin siinä mielessä tulosta että molemmat koirat saivat kisapaikan! Flown ilmoitin HTM:n alokasluokkaan ja Hipin FS:ään. Olin jo jossain vaiheessa pistämässä Hippiä varhaiseläkkeelle koiratanssin kisaamisesta mutta sitten se teki niin hyvin lemmikkimessuilla että päätin vielä kokeilla yhdet kisat, katotaan jatkoa sitten niiden perusteella. Flowlla on vielä tekemistä positioiden kanssa mutta toisaalta niitä voi harjoitella missä vaan ja milloin vaan (tyrsk, näkis vaan :D). Siispä tänään hinkattiin oikeaa puolta. Flow tarvii vielä kättä avittamassa mutta siitä olisi syytä päästä mahd pian pois. koitin tänään pallopalkkaa kainalosta ja se nyt ainakin tuntui toimivan suht hyvin joten sillä jatkamme. Oikea puoli ei ole myöskään vielä yhtä tiivis kuin vasen joten työsarkaa riittää vielä ihan kiitettävästi. Käännökset ja pyöritykset sen sijaan sujuvat jo kohtuullisesti.

Sivuttain kävelyn Flow oppi luvattoman helposti! Tai siis lähinnä sen etäisyyden siinä. Vastahan se oppi koko asian ja nyt tekee jo useamman metrin päästä hienosti etenemättä juurikaan! Hämmästyttävää :)

Myös Hipin edessä sivuttain kävely edistyy. Olen naksutellut sille nyt liikkeestä ja palaset alkavat loksahtelemaan paikoilleen pienen sheltin päässä. Vielä huomaa että se pelkkä front-asento on Hipillä tiukassa ja liike siksi vielä vähän "hapuilevaa" mutta eiköhän se tästä lähde etenemään.

Flown kanssa tehtiin myös saavin kanssa kiertämisen ja päällä kikkailun erottelua. Tämän F osaa kyllä ihan superhyvin. Tosin oon alusta asti tehnyt sille niin että kiertämään lähdetään pujottelun kautta ja saavin päälle ympärimenon kautta. Helpottaa pedantin bordercollien elämää huomattavasti. Muutenkin saavin päällä taiteilua vahvistettiin sillä lemmikkimessuilla ollut ruokatynnyri kaatui monta kertaa ja siksi jouduin ottamaan tuon runt-tempun pois esityksestä. Onneksi F ei ota pahemmin pulttia tuollaisista pienistä vastoinkäymisistä vaan teki hommia ihan normaaliin tahtiin.

Treenien jälkeen käytiin vielä lenkillä pimeässä metsässä otsalampun valossa. Lumi tekee metsästä heti paljon valoisamman, luksusta :)

Tässä vielä tyyppien treenailusta videotodistetta!

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Agilityvuosi pakettiin , tyyli se on tämäkin


Torstaina oli koirien huoltopäivä. Hipille ja Flowlle oli varattu ajat mutta koska etenkään Flowlla ei ollut juurikaan jumeja, ehti Anna käsitellä myös Pandan. Hipillä oli pieniä jumeja etenkin vasemmalla puolella. Tosin syynä niihin lienee yksi kova törmäys lenkillä työkaverin koiran kanssa muutama viikko sitten. Tosin Hippi nyt on tollanen täysilläkaikkeenpääedelläjee-tyyppi joten ei taida olla tilannetta että se olisi hoidettaessa täysin jumiton.

Perjantaina lähdettiin ajelemaan taas Turkuun sillä olin ilmoittanut Hipin ATT:lle kisoihin, tän vuoden vikoihin sellaisiin. Ensin kuitenkin vietetiin perjantai-ilta rattoisaasti Sannan ja Novan luona. Pientä treeniä mahtui toki aina iltaan vaikka sää oli aika mälsä räntäsateen takia. Flow treenaili sivuaskeliaan kaukana. Takapalkalla onnistuu jo kohtuullisen suoraan. Tällä hetkellä välimatkaa on ehkä viitisen metriä mutta nyt tarttis päästä treenaamaan kävelytien kivetykselle jotta saa koiralle selkeämmin osoitettua ettei se voi tulla eteenpäin.

Hipin sivuttaisaskeleet mun edessä nokka menosuuntaan vaativat vielä hieman vahvistusta. Hyvä puoli tuossa on se, ettei Hippi yritäkään kääntyä vaan sillä on tositosi vahvana tuo front-asento. Mutta kyllä se vielä hiffaa ton sivuttain kävelynkin.

Lauantaina oli tarkoitus siis kisata kaksi agilityrataa Liedossa. Ennen kisoja oli kuitenkin Flowlla ja sen Kaiku-veljellä sisarustreffit. Treenattiin ensin tovi parkkipaikalla ja sitten päästettiin kaksikko metsään peuhaamaan. Tyypit on edelleen niin samanlaisia, molemmat on sellaisia onnellisia hönöjä :)

Agilitykisoissa ei sitten onni ihan ollut meidän puolella. Ekan radan kolmannen esteen jälkeen ajauduttiin ihan eri aaltopituuksille, Hippi sujahti mun jalkojen välistä niin että astuin sen tassulle ja meinasin lentää turvalleni. Oli kerrassaan yllättävä veto koiralta, mitälie koiratanssimuuvsseja oli tekemässä. Siinä hässäkässä katsoin äkkiä että Hippi ei ontunut ja sitten poistuttiin radalta. Hippi oli radan jälkeen ihan normaali, mitä nyt komensi tuplapalkkausta kivusta ja särystä. Juoksutin sitä hallissa enkä havainnut minkään sortin aristusta jalassa. Mutta koska Hippi käy aika kierroksilla eikä hevillä vaivojaan näytä, otin sen pois toiselta radalta. Ihan varmuuden vuoksi. Jos Hipiltä olisi kysytty, olisi se mennyt radalle vaikka pää kainalossa. Siksipä ei kysytty vaan tyytymätön shetlantilainen pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa kotimatkaa varten. Elämä on. Meidän kulunut vuosi oli lähestulkoon pelkkää taukoa joten ehkä tää oli ihan luonnollinen päätös tällaiselle kökkövuodelle. Onneksi Hippi ei tällä kertaa ottanut isompaa osumaa, tuollaisen kamikazesyöksyn jälki olisi voinut olla myös pahempaa.

Tänään meidän sillisalaattitreeneissä keskityimme vain agilityyn, tai no Jos-poeka väänsi vähän tantsuja. Hallissa oli valmiina kiva hyppy-putki ympyrä joten tehtiin sitten sitä. Flow lukee jos älyhyvin tollaista suoraa, paahtaa menemään ihan järjetöntä vauhtia. Vauhtirallattelun jälkeen vähän kääntymisiä. Jos vaan rytmitys on kunnossa, kääntyy Flow ihan kolikolla. Onneksi se lukee myös Hippi-ohjausta aika hyvin joten mun ei tarvitse hirveästi muutella omia tekemisiäni, sehän olisi kerrassaan kauheaa. Iskettiin keppeihin myös ohjurit ja F pääsi niitä kokeilemaan. Nyt touhu alkaa näyttämään jo pujottelulta joten tokihan otin myös hyppyä ja putkea mukaan treeneihin. Eihän Flow tietenkään osannut jarruttaa pujotteluun kovasta vauhdista mutta lopuksi alkoi olla jo yritystä. Testasimme myös yhden ohjurin poistamista eikä F sitä tainnut edes huomata.
Hipille ei oikein löytynyt sopivaa pätkää joten se pääsi tekemään vain puomia. Sinällään hauskaa että kun en enää jaksa miettiä tuota puomia, oli suoritukset ihan tosihienoja. Hippi teki itsenäisiä puomeja hyvällä vauhdilla.

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Tulis jo talvi ja loppuis tää pimeä


Koirilla on ollut tylsähkö viikko, ei juuri mitään muuta kuin tavalliset lenkit, ei näillä keleillä oo inspistä oikein muuhun. Meillä töissäkin muutettiin uusiin tiloihin ja eka viikko oli kyllä sellaista hässäkkää ettei tosikaan. Uusista, isommissa tiloista on se hyöty, että nyt koirat voivat olla joka päivä töissä mukana. Luksusta :)
Torstaina olin eläinlääkäripäivien hoitaja-luennolle kuuntelemassa ruoansulatuskanavan sairauksista. Aihe oli varsin mielenkiintoinen ja siellä tuli myös ilmi että nykyään eläinlääkärin pakeille joutuu paljon koiria joille luut ovat aiheuttaneet ongelmia. Luennoitsija ei mitenkään torpannut raakaruokintaa mutta kyllä luiden syöttämisessä piilee aina riskinsä.Paljon on tapauksia missä mm. ruokatorveen on juuttunut luunkappale ja niitä sitten tähystyksellä yritetään tuupata vatsalaukkuun. Itse näen myös omassa työpaikassa niin paljon murtuneita hampaita etten omilleni anna raakoja luita kaluttavaksi. Kova luu on valitettavasti erinomainen poskihampaan murtaja. Omat koirat olen jo vuosia syöttänyt raakaruoalla mutta luita en anna kuin murskattuna. Lihaisia rustoja saavat syödä mutta ei mitään sen kovempaa. Hampaat pysyvät kunnossa näilläkin järsittävillä, tosin siinä on toki isossa osassa hampaiden harjauskin. Toki täytyy todeta ettei raakaruoalla hampaisiin edes kerry samalla lailla plakkia kuin nappuloita syödessä.

Sunnuntaina pääsi koirat omiin sillisalaatti-treeneihin. Tunti käytettiin jälleen tehokkaasti ja ehdittiin treenata niin agilitya, tokoa, HTM:ää kuin freestyleäkin. Hilasin puomin alastulolaudan pöydän päälle ja naksuttelin oikeaa paikkaa mutta jossain välissä on Foolin päästä tää selvästi pudonnut sillä oli yllättävän hukassa. No ei muuta kuin helpottamaan. Tää hyvin satunnainen treenaaminen ei ainakaan edistä näiden uusien asioiden oppimisessa. Sama juttu keppien kanssa. Heti kun tuli pimeää, märkää, liukasta ja inhottavaa, jäi meidän 2x2 keppien opettelu. Siksipä tehtiin taas plan B treeniä ohjureiden kanssa. Tää oli nyt toinen (vai kolmas, juuri nyt en muista) kerta ohjureilla eikä F enää ällönnyt niitä. Alkuunhan se vaan pomppi joka välistä pois mutta nyt tajusi vähän homman ideaa. Tää mun sekakoulutettu koirani ei ehkä ikinä ole kisavalmis :D

Hippi sai toimia keppien osalta terapeuttitreenaajana ja teki irtoamistreenejä hallin toisesta päästä kepeille. Hyvin irtosi ja haki oikean välin vaikka välissä oli toista koiraa ja muutakin hässäkkää. Välimatka ei oo Hipille temppu eikä mikään.

Eilen olin reipas ja kävin töiden jälkeen pikaisesti treenaamassa valaistulla lähikentällä. Tää ulkona treenaaminen kylmässä ei kyllä oo mun juttu. Flow pääsi kuitenkin tekemään seuraamista niin oikealla kuin vasemmallakin. Oikealla puolella on se ongelma, että F meinaa rykäistä helposti kuuta kiertävälle laukkaympyrälleen johon se on fiksoitunut. Sen iso rinkin kun kulkee mun oikealla puolella niin se tarjoaisi paljon mieluummin tätä juoksirinkiään kun seuraamista. No, pikkuaskelin tääkin positio alkaa kuitenkin hahmottumaan. Käännökset ja pyöritykset sujuu mutta ihan suoraan liikkuminen on vaikeampaa. Haluan toki opettaa Flowlle tuon position heti mahdollisimman monipuoliseksi suuntien, käännösten ja temmpn suhteen mutta silti toivoisin että voisimme kisoissa esittää myös pätkää ihan vaan suoraan. Jatkamma siis harjoituksia. Sivuttain kulkeminen mun edessä sujuu jo läheltä joten luonnollisesti piti heti lisätä välimatkaa. Takapalkalla teki jopa ihan hyviä, lyhyitä, pätkiä parin-kolmen metrin päässä! Enää tarttee kasvattaa välimatka noin kymmeneen metriin joka olisi siis meidän tavoite.

Hippi treenasi uutena sovelluksena front-tempusta sivuttain kävelyä. Täytyy vaan katsoa että se menee oikeasti suoraan mun eteen seisomaan, sivuaskeleet kyllä tekee suoraan kunhan ei ole alusta asti vinossa. Tän tempun Hippi on osannut targetin kanssa pitkään mutta nyt siis tavoitteena on ilman mitään apuja pelkällä käskyllä. Kaikki nää jutut (missä Hippi seisoo nokka menosuuntaan) on niin huvittavan näköisiä kun Hippi joutuu keskittymään niiiin kovasti. Silti Hippi on ottanut nää temput oikein kunnian asiakseen koska se ei koskaan sählää näissä vaan menee sellaiseen ihme tilaan. Tietää varmasti itsekin ettei kykene niitä tekemään jos härveltää omiaan. Hassu otus!