maanantai 2. kesäkuuta 2014

Hälsningar från Sverige!


Meidän Ruotsin reissu alkoi mukavasti kun huomasin vähän ennen lähtöä, etten ollut muistanut polttaa musiikkiamme cd-levylle. Täällä Suomessa on aina niin helppoa kun voi musat lähettää sähköpostitse. Kotona ei tietenkään ollut yhtään tyhjää levyä joten kiireellä töihin polttamaan musiikit. Tämän jälkeen päästiin lähtemään matkaan. Ajoin ensin äitini luokse jonne jätin Pandan hoitoon. Paapero juhli 13-vuotis synttäreitään reteesti siis lähes ulkomailla.
Tämän jälkeen ajoin Sannan ja Novan luokse minne Merja ja Simo olivatkin jo saapuneet. Siirrettiin kamat Merjan autoon ja sullouduttiin iloisesti sinne sekaan. Hieman oli täyttä mutta onneksi ajomatkat olivat lyhyet.
Laivana oli viikkarin Grace joka olikin varsin tyylikäs paatti. Kierrettiin ensin koirien kanssa ja etsittiin ulkoilutusalueet kansilta. Ajattelin ottaa kuvat Hipistä ja Flowsta niiden istuessa kannella ja lokkilauman tavoin siinä oli yhtäkkiä ympärillä yli kymmenen japanilaista turistia kuvia räpsimässä. Tilanne oli oikeasti varsin huvittava!





Reissulaiset hytissä


Kahdeltatoista soitti Hysteria niminen yhtye jonka vierailevana solistina toimi siis Jarkko Ahola. Keikka oli ihan sairaan hyvä! Soittivat 80-luvun rokkia kuten Queenia, Dioa yms. Sanna ja Merja poistuivat hyvissä ajoin nukkumaan joten jammailin siellä sitten itsekseni.



Hieman lyhyehköjen yöunien jälkeen olikin aika nousta ylös, kerätä kamppeet ja lähteä laivalta. Navigaattorin avulla löydettiin helposti kisapaikalle. Siellä oli isot kehät koiratanssille ja agilitylle. Sää oli vain kohtuullisen perseestä. Harmaata, kylmää ja vettäkin tihutti. Ruotsissa on jännä tapa käydä merkkaamassa itsensä korostustussilla paikalla olevaksi seinällä oleviin listoihin, mitään erillistä ilmoittautumista ei ole.

Agilityn aloitti Anne Tammiksalun hyppäri. Ihan kiva rata mutta nurmi oli sateen jäljiltä märkä joten vedin itse lipat yhdessä takaakierrossa. Tämän jälkeen pakka hieman hajosi ja Hippi sinkosi väärään putkeen. Seuraava hyppäri meni sitten vähän himmaillessa ja Hippi käytti tätä iloisesti hyväkseen kiitäessä jälleen vääriin putkiin.

Tämän jälkeen oli freestylessa 2-luokka alkamassa joten siirryin toisen kehän viereen. Merja ja Simo tekivät muutamaa ihmettelykohtaa lukuunottamatta tosi hienon suorituksen, hyvähyvä! Sää näytti paranevan ehkä noin muutaman minuutin ajaksi kun aurinko alkoi paistamaan mutta sitten paikalle ilmestyi mustat pilvet ja hanat aukesivat. Kisat keskeytettiin hetkeksi. Yritettiin kiikuttaa pikaisesti tavaroita autoon mutta kyllähän siinä ehti tavarat hyvin kastua. Sanna ja Nova olivat heti sadekuuron jälkeen vuorossa ja hyvin tsemppasivat märällä nurmella. Suoritus oli tuttuun tyyliin hieno!

Flown ja novan välissä piti olla viisi koiraa mutta välistä olikin muutama koira pois joten vähän yllättäen meidän vuoro olikin tosi nopeasti. Laivalla olin treenannut hieman vaikeutetusti Flown pepunnosto-temppua ja vaikka palkkasin hyvin, oli siitä selvästi jäänyt hieman epävarma olo Flowlle. Tässä pitäisi AINA muistaa, että vaikka koira osaa jonkun tempun hyvin, on esimerkiksi ohjaajan sijainnin muuttaminen heti vaikeuttava tekijä ja temppu pitäisi yleistää hyvin kaikkiin tällaisiin muutoksiin! Mieluusti toki ensin vähän häiriöttömämmässä tilassa kuin laivan kannella. Nyt olin päättänyt, etten mene märälle nurmelle makoilemaan joten oma kyykyssä olo oli eri juttu Flowlle ja se teki alun normaalia huonommin. Muuten esitys meni vauhdikkaasti. Sääveetutus ja väsymys sai tosin oman tekemisen huonoksi ja annoin jopa vääriä käskyjä! Siis miten epäreilua koiralle joka tekee aina parhaansa! Oltiin välillä omien sekoilujen takia hieman hukassa musiikista mutta Flown tekemiseen olin kyllä tositosi tyytyväinen. Flowlla oli kuitenkin takana ensimmäinen laivamatka ja pitkä päivä kisapaikalla ilman kunnon lepoa. Silti se jaksoi esiintyä yhtä hienosti kuin aina ennenkin.

Freestylen loputtua oli palkintojenjako ja ensin Simo sai 2-luokasta luokkanousuun oikeuttavan tuloksen kolmannella sijallaan! 3-luokassa Nova sai kakkossijallaan sertin jonka ansiosta joukossamme oli uusi Ruotsin koiratanssivalio! Onnea :) Flow oli neljäs kymmenyksellä kolmannelle hävinneenä mutta sai suureksi ilokseni myös sertin! Voi hitsi :) Jos Flow joskus valioituu, saa se anoa myös Ruotsin valionarvoa! Tuomarit pitivät yhteistyöstä ja toivoivat parempaa musiikin tulkintaa. Tämän allekirjoitan täysin, meillä meni muutamissa kohdissa ajoitukset hieman pieleen. Mutta Flow sai 3-luokan parhaat pisteet utförande-osiosta :)
Lataan esityksen ja lisään tähän jahka jaksan purkaa laukut ja etsiä kameran :)

Mulla ei ollut häkkiä lainkaan matkassa, ainoastaan noita kompostiverkkopaloja mutta niistä sai kyllä tosi kivan aitauksen koirille!


Agilityssa oli ollut pieni tauko ja tämän jälkeen alkoi agilityradat jotka tuomaroi Anne Savioja. Eka rata oli tosi kiva mutta keppien sulkukulma aiheutti Hipille liukastumisen ja se meni kakkosväliin. Tämän jälkeen Hippi vielä kielsi yhden hypyn kun valssasin huonosti. Mutta keinu ja puomi olisivat olleet ihan bienot :D Jäähdyttelylenkin jälkeen laitoin Hipin hetkeksi lepäilemään vankilaan. Katseltiin HTM:ää jonka jälkeen alkoi viimeisen agilityradan rataantutustuminen. Koska Hippi oli ihan vikoja lähtijöitä, ajattelin lämpätä sen tutustumisen jälkeen mutta kun otin sen aitauksesta, se ontui vasenta etujalkaa :(
Voi helvetti, että harmitti! Ei se, ettei päässyt radalle vaan se, että oli pistänyt koiran juoksemaan märälle nurmelle jonka takia se todennäköisesti oli loukannut itsensä liukastuessaan :( Hipillä kun ei ole mitään nopeudensäädintä huonommille olosuhteille... Harmillisesti ratoja ei ole videolla. Ei sillä, että hylyissä olisi mitään näkemistä mutta olisi ollut kiva nähdä, sattuiko radalla jotain. Itse en ainakaan mitään huomannut mutta video olisi saattanut olla tarkempi.

Kävelytin Hippiä hieman ja ontuminen väheni. Lähdettiin pienelle lenkille ja hihnassa käveli jo ihan normaalisti. Lenkin jälkeen pakattiinki sitten auto ja lähdettiin ajelemaan kohti Tukholmaa. Pysähdyttiin matkan varrella MävEvääseen jossa tapettiin tovi aikaa, ettei satamassa olisi tarvinnut seistä turhan panttina.

Laivalla ei suihkun jälkeen jaksanut kuin hieman kierähtää TaxFreessa ja sitten unten maille. Reissu oli kyllä huippuhauska ja varsinkin hieman väsyneenä tuli naurettua mitä tyhmemmille jutuille! Kiitokset Sannalle ja Merjalle matkaseurasta, ei muuta kuin seuraavaa reissua suunnittelemaan!

Reippaat reissaajat taukopaikalla pakollisissa poseerauskuvissa





Aamulla saavuttiin Suomeen, kävin hakemassa Pandan ja nukuin hetken äidin luona ennen kotimatkaa. Tänään Hippi on ajoittain keventänyt hieman jalkaansa joten joutuu taas remmilepoon, jippii. Onneksi ei arista varpaita tai mitään muuta kohtaa. Katsotaan muutama päivä levolla mihin suuntaan lähtee menemään ja sitten tarvittaessa tutkimuksiin. Eipä tee jatkossa mieli mennä kisaamaan nurmelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti