sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Parin viikon kuulumiset


Jopas taas pari viikkoa vilahti ilman blogikirjoituksia. Paljoa ei ole tapahtunut, mitä nyt käytiin viime sunnuntaina treenaamassa puomia ja keinua Turussa. Muistelisin, ettei ole eka kerta kun Turkuun asti ajellaan ottamaan hylkyjä tän asian tiimoilta :) Ekalla radalla Hippi teki vielä ihan ok puomin mutta putken jälkeen teki melkoisen lentokeinun. Taisi tulla hieman yllärinä kun olin itse hieman edellä. Tehtiin sitten keinu uudestaan joten eka hyl plakkarissa. Tokalta radalta Hippi pysähtyi kyllä puomille mutta lähti siitä ilman käskyä liikkeelle. Keskusteltiin aiheesta hetki Hipin kanssa ja siirryin suoraan keinulle, jossa sama juttu. Pysähtyi kyllä mutta lähti samantien liikkeelle. Tämän jälkeen seurautin Hipin pois radalta. Kolmas rata alkoi hyvin, keinu oli äärimmäisen hyvä mutta puomilla taas hätäinen pysähdys ja siitä liikkeelle ihan ilman käskyä. Otin sitten puomin uudestaan ja lähdettiin radalta. Voihan pientä Kikkelströmiä! Ei ole helppoa olla kikkaileva shetlantilainen!

Turun reissulla ehdittiin onneksi nähdä myös Sanna ja Nova treenien merkeissä. Tehtiin pieniä muutoksia Flown HTM-ohjelmaan, siinä kun oli muutama kysymysmerkkikohta vielä olemassa. Flown sivuaskeleet oikealla puolella ovat olleet aika haasteelliset, kuten tuo koko oikean puolen seuraaminen noin muutenkin. Flown freestyle-ohjelmat ovat vähän jäissä. Uutta musiikkia en ole keksinyt ja vanhan kanssa ei olla tehty mitään. Temput ovat työn alla teemalla (erittäin) hitaasti hyvä tulee. Näitä treenataan noin kerran kahdessa viikossa ja sitten voi ihmetellä, kun edistystä ei niin tapahdukaan. Ja eihän tässä (vielä) ole edes mikään kiire ;)

Eilen oli Tampereella Flown eka HTM AVO kisa. Olin ilmoittanut Flown tuplakisojen iltapäiväkisaan, joten lähdettiin liikenteeseen vasta yhden jälkeen, luksusta! Paikalla oltiin sopivan hyvissä ajoin. Ehdin lenkittää koirat matkan jälkeen eikä tarvinnut omaa vuoroaan odottaa mitenkään ihmeen kauan. Kävin tutustumassa kehään Flown kanssa jossa palkkasin sitä muutamista positioista ja sitten mietin vähän omia sijoittumisia. AVO luokassa Flow starttasi neljäntenä. Laitan Flown aina hetkeksi makaamaan ennen kun menemme kehään, saa siinä kerätä kierroksia kun odottaa intopiukeena milloin saa sinkaista kehään. Nyt vaan arvioin edellisen koiran tuomarointiin kuluvan ajan hieman väärin ja laitoin Flown hieman liian aikaisin maahan. Reppana joutui odottelemaan maassa yli minuutin, pitkä aika kerätä virtaa... Anyway, Flow oli silti ihan tosi innoissaan. Alkuun olin ottanut liki-position, sillä ajattelin sen olevan helpompi tehdä hitaassa temmossa. Muuten olin hirmu tyytyväinen Flown tekemiseen. Ohjelmassa oli muutamia epätarkkuuksia mutta tämän paremmin ei F vielä osaa. Nyt treenataan lisää niin hyvä siitä tulee! Flown asenne kehässä oli edelleen mitä mahtavin, yrittää kyllä kympillä mutta ei siltä voi vaatia sellaista mitä ei vaan osaa.

Flow sai pisteitä 160,34 ja sijoittui luokassaan toiseksi. Kunniamaininta jäi 0,66 pisteen päähän mutta eipä se jäänyt harmittamaan sillä se kuma tulee sitten kun olemme treenanneet ohjelman eheämmäksi, ihan varmasti.

Tuomaripisteet ja kommentit:
Henna Meriharju: Tekn. 80, tait 82 yht. 162: Positioita riittävästi, mutta kaikki ei ihan tarkkoja, esim edessä "jätätti" hieman. Hyvä musiikki, jota tulkittiin hyvin."
Mari Väänänen: Tekn. 79, tait. 80 yht. 159: Hauska pieni esitys. Koiran kontakti on katkeamaton, mutta pieniä epätarkkuuksia oli positioissa, mutta myös erittäin hyviä. Ohjaaja liikkui ja ohjasi hyvin, hymy huulilla"
Mirja Ovitz: Tekn. 80, tait 80 yht. 160.



tänään oli Hipin vuoro päästä tositoimiin. Omalla hallilla oli Siuntion koirakerhon agilitykisat joissa oli vuorossa kaksi Henri Luomalan agilityrataa. Eka radan toinen este oli puomi ja tällä kertaa Hippi teki taas hyvän puomin. Juoksi alas asti ja odotti vapautuskäskyä. Rata oli muuten tosi rullaava mutta lopun hyppyhässäkässä rytmitin turhan vahvasti yhdelle hypylle ja rima tippui. Vauhti oli silti kohdillaan ja ilman rimaa olisi Hippi voittanut yli 4 sekunnin kaulalla. Mutta koska jossittelu on typerää, tyydyn vain olemaan äärimmäisen tyytyväinen tähän rataan!

Toinen rata oli myös ihan Hipin rata. Ja hienon nollan Hippi tekikin huolimatta siitä, että tokavikalla esteellä odottelin puomin kontaktia viitisen sekuntia. Hippi ei ole koskaan ennen jäänyt noin ylös, en tiedä mikä aivopieru tämäkin oli. Tyhmää oli jäädä hokemaan sitä alas-käskyä, olisi vaan pitänyt odottaa, että Hippi olisi ihan itse keksinyt jutun juonen. Tämän takia olinkin hyvin hämmästynyt kun Hippi sijoittui toiseksi tällä... Ja etenemäkin oli vielä yli 4 sekuntia kaiken pönötyksen jälkeen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti