torstai 20. marraskuuta 2014

Ikimuistoinen PM-kisareissu


Ristus, mikä reissu! Mä en ala ihan pilkuntarkkaa matkakertomusta rustaamaan, siitä kun tulisi kilometrin mittainen, mutta pääpiirteittäin reissu oli mitä onnistunein parhaassa mahdollisessa seurassa! Onni on myös koirat, jotka eivät matkustamisesta ota pulttia. Flowlle tämä oli eka bussimatka mutta tyynesti se nukkui häkissään mistään välittämättä. Hippi nyt on tottunut matkustaja joten sen tiesin ottavat touhun lunkisti. Bussiin hypättiin Veikkolasta ja siitä lähdettiin kohti Turkua. Mukana oli jo Katja & Nevada sekä Susanna & Brego

Matkan alussa oli tilaa nukkua myös tuossa reunalla :)


Paimiosta ja Turusta tulivat muut joukkuelaiset Hanna & Iita, Sanna & Nova, Salla &Lime&Greippi sekä Merja & Simo. Siitä sitten laivaan ja reissu pääsi kunnolla alkamaan!

Kämppiksinä meillä oli Merja ja Simo. Koirat tulivat onneksi hyvin toimeen.


Laivalla oli esiintymässä ihan huippuhauska Disco Inferno-bilebändi, tämän jälkeen Pandora (!) ja lopuksi vielä Matti Airaksinen soitteli ysärihittejä.


Onneksi seuraavana päivänä oli 8 tunnin bussimatka sillä laivalla ei hirveästi tullut nukuttua. Bussissa tulikin vedettyä parit päikkärit. Kun päästiin Lilleströmiin, mentiin ensin hotelliin hakemaan huoneet. Ainoastaan mun ja Merjan huone oli siivottu siinä vaiheessa kuntoon, muut joutuivat odottamaan aulassa. Meidän huone oli viidennessä kerroksessa ja hissi oli rikki, great. Siinähän kannettiin laukkuja ylös muutaman kirosanan kera.



Perjantai-iltana meillä piti olla kisapaikalla treenit mutta kun saavuimme paikalle, oli näkymä näinkin miellyttävä.
Kuva: Merja Valkonen


Päivällä tässä oli ollut näyttelykehiä joten ruohomatto oli täynnä nameja, roskaa, koiran paskaa (!!) ja pissaa. Arvokisat ja tällainen katastrofikehä... Toisaalta olosuhteet olivat kaikille samat. Näyttelykehät olivat myös pahasti myöhässä joten päädyimme muuttamaan treeniaikamme seuraavan päivän aamuun. Kehässä sai kuitenkin käydä siivoilun ohessa joten kävin vähän temputtamassa ja leikittämässä Flowta siellä. Flow ei onneksi ollut moksiskaan olosuhteista mutta monia koiria ällötti selvästi pissakohdat enkä kyllä yhtään ihmettele! Lähdettiin siis takaisin hotellille jotta koirat pääsivät kunnolla lepäämään pitkän ajomatkan jälkeen.

Lauantaina oli vuorossa joukkuekisat. Päivä alkoi HTM:llä jossa päästiin näkemään paljon upeita suorituksia ja Suomelle PM-hopeaa Ruotsin viedessä ykkössijan! Tämän lisäksi seuraavan päivän finaaliin pääsivät seitsemän parasta joiden joukossa Suski&Brego ja piikkipaikalla Katja&Nevada :)

Pienen tauon jälkeen päästettiin freestyle-koirakot matkaan. Flow oli vuorossa toiseksi viimeisenä joten ehdin katselemaan muiden suorituksia. Kehä oli rakennettu niin että tuomarit olivat seinän puolella ja yleisä siis selän takana. Tämä tuntui vähän tyhmältä ja koiralle oli varmasti hankalamapaa että kaikki äänet ja hälinä oli selän takana. Flow ei tästä ottanut hirveästi pulttia mutta oli taas hieman villillä tuulella. Pääpiirteittäin suoritus meni hyvin mutta muutamia törmäyksiä ja ylimääräisiä voltteja ehti matkan varrelle mahtumaan. Pisteitä saatiin kuitenkin sen verran hyvin että olimme kolmantena tässä vaiheessa ja finaalipaikka oli varmistunut! Kun viimeinenkin koirakko oli suorituksensa tehnyt, oli joukkuetulokset varmistuneet ja hitsi, mehän voitettiin! Suomelle siis freestylen PM-kultaa! Sanna&Nova olivat lisäksi johdossa tasapistein ruotsalaiskoirakon kanssa ja Salla&Limekin pääsivät finaaliin, mahtavaa!

Voittoisa freestylejoukkue


Palkintojejaossa laulettiin Maamme-laulua kovaa ja korkealta, huikee fiilis :)

Illalla oli järjestetty joukkueille illallinen. Tämä tilaisuus oli harmittavan pitkäkestoinen erilaisten ongelmien takia ja nukkumaan päästiin turhankin myöhään. Onneksi sentään koirat olivat vetäneet sikeitä hotellihuoneessa.

Sunnuntain kilpailu pidettiin isossa kehässä ja nyt oli puitteet kohdillaan!


Ensimmäisenä oli taas HTM jossa päästiinkin juhlimaan voittoa kun Katja&Nevada pitivät edellisen päivän johtopaikkansa upealla suorituksella!

En osannut lainkaan jännittää omaa suoritustamme, olin vain päättänyt helpottaa koiran tekemistä tarvittaessa ja käskyttää selvästi. Eikä Flow mitään helpottamisia tarvinnut, se toimi kuin ajatus. Kehässä tuli ihan hullu tunne kun tuntui että siellä antoi ohjeita toiselle ihmiselle, niin tarkasti Flow teki tehtäviään. Ei meillä mikään ohjelma ole mennyt NOIN täydellisesti, niin täydellistä keskittymistä ja huolellista suorittamista koiralta. Yksi huti tuli takaperin pujotteluissa mutta sen pistän tosi liukkaan pihjan piikkiin. Eikä noita virheitä pitäisi etsiä suurennuslasin kanssa kun koira on tehnyt ihan jumalattoman hienon työn. Kun pääsin kehästä, olin ihan järjettömän onnellinen. Onnellinen siitä, että mulla on koira joka haluaa toteuttaa hankalissa olosuhteissa, pitkän reissun väsyttämänä, jokaisen pienenkin pyynnön mitä sille kehässä kuiskaan. Flow otti kyllä palkkansa mutta ei se tunnu olevan sille edes se juttu. Se ei kiirehdi suorituksen aikana tekemisiään ajatellen päästä nopeammin palkalle. Se tekee hommia koska se tykkää siitä. Vetää aika sanattomaksi ton otuksen edessä <3 Kuva: Emmy Marie Simonsen

Palkintojenjakoa jouduttiin odottelemaan ja jännittämään tuloksia sillä kahden viimeisen koiran pisteitä ei kerrottu etukäteen. Lopulta juhlalliset palkintojenjato saatiin käyntiin. Ensin juhlittiin Katjan ja Nevadan voittoa, tosi hieno juttu upealta koirakolta! Freestylen puolella Flow piti kolmossijansa ja näin pääsimme palkintopallille ekoissa PM-kisoissamme! Päätuomari, englantilainen Gina Pink, sanoi kätellessään meitä olleensa "very impressed your routine today". Toiseksi tulivat Sanna & Nova ruotsalaisen kultsun viedessä ykkössijan joten kaksi suomalaista palkintopallilla! Pisteiden valossa kilpailu oli lopulta hyvinkin tiukka. Voittajalla 52,28, Novalla 52,22 ja Flowlla 52,17. Flow sai finaalin parhaat pisteet josta saa myös olla tosi tyytyväinen :)

Tärähtänyt kännykkäkuva ikimuistoisesta hetkestä :`)


Flown finaaliesitys live streamin kautta nähtynä. Kivasti näkyi eri kuvakulmista tuo ohjelma :)


Tämän jälkeen kasattiin leiri vauhdilla kasaan ja matka kohti kotia alkoi. Pitkältä tuntuneen bussimatkan jälkeen yövyttiin Ruotsissa yksi yö josta aikaisin aamulla laivaan. Laivalla nukuttiin aamupäivä jonka jälkeen buffettiin juhlistamaan koko maajoukkueen upeaa menestystä. Päivälaivat ovat jotenkin tappavan tylsiä, ei mitään tekemistä. Istuttiin sitten loppuaika yökerhossa huonoa musiikkia kuuntelemassa. Otin koirat sinne mukaan koska Flow ainakin oli jo intoa täynnä. Lopulta joukkuekaverit yllyttivät aikansa hullua että menisin näyttämään vähän koiratanssia livebändin soittaessa :P Alkuun olin ehdottomasti nounou-mieltä mutta päätin sitten ottaa haasteen vastaan treenin kannalta. Tässä pätkä loppuosasta jossa pientä puuhastelua kun kaikki temput oli jo näytetty ;)



Tää reissu oli kyllä mitä mahtavin! Maajoukkue oli täynnä huipputyyppejä joiden kanssa tuli naurettua niin että vedet valuivat silmistä. ISO KIITOS kaikille mukana olleille! Suurin kiitos tietysti Flowlle siitä, että se on just sellainen kun on.



torstai 13. marraskuuta 2014

Norjaan lähtö häämöttää


Viime hetken pakkailut käynnissä, parin tunnin päästä olisi lähtö Norjaan. Valmistelut ovat olleet olemattomat, ajatukset ja motivaatio ovat olleet hieman hukassa. Koirat ovat onneksi ottaneet lauman pienentymisen paremmin kuin omistaja. Mä oon edelleen sitä mieltä, että koirat tietävät asioita paljon aikaisemmin kuin me ihmiset.
Ainoastaan Flow oli viime perjantaina töissä todella omituinen. Se leikitti "työkaveriaan", Putte-russelia, koko päivän. Putte kyllä mielellään leikkii Flown kanssa mutta nyt sekin oli ihan että hei, lopeta please. Yleensä F siis nukkuu työpäivän ajan mutta nyt sillä oli jostain syystä tuollainen ihan mahdoton villi-päivä.

Välillä Flow vaan makasi Puten päällä ja lussutti sitä kurkusta, ehjää touhua.


Lauantaina oltiin lemmikkimessuilla. Hippi oli taas temppuilemassa shelttiständillä ja Flow oli mukana seuraneitinä. Tosin sen kanssa oli taka-ajatuksena päästä ottamaan pienet treenit messutilanteessa. F oli myös rapsuteltavana ständilllä, onhan se kuitenkin henkisesti shetlantilainen. Päivä messuhälinässä ilman lepoa ja sitten pienet treenit. Messuilla oli myös pentunäyttely joten sen loputtua päästiin kehään treenaamaan. Tämä olikin tosi hyvä tilanne, ihmisiä kertyi ympärille katsomaan ja saatiin aikaan varmasti aika samanlainen tilanne kuin mitä Norjassa tulee olemaan. Siispä temput ja ketjut läpi jonka jälkeen vaan leikitin Flowta. Tästä jäi varmasti hyvä mieli molemmille joka korvannee kuluneen viikon treenittömyyden.

Täältä muuten löytyy kisojen oma blogi jonne päivittyy tietoja kisan kuluessa.

http://nordichtmchampionship2014.blogspot.dk/

Ja sunnuntain finaalista on luvassa live stream-lähetys.

http://www.agria.no/hund/artikkel/dogs4all-livestream

Hippi muuten pääsee Norjaa mukaan maskotiksi :) Vaikka sillä olisi ollut maailman paras hoitopaikka kasvattajallaan, en vaan pystynyt nyt sitä jättämään silmistäni.

perjantai 7. marraskuuta 2014

Until we meet again



Panda 31.5.2001-6.11.2014



Hyvää matkaa Panda. Vie terveisiä Kirpulle, Pörrille ja Moonalle.

Panda vanheni lyhyessä ajassa huonoon kuntoon. Se alkoi kalvamaan etujalkojaan lähes vereslihalle ja vaikka kipulääkitystä nostettiin, ei se tilannetta paremmaksi muuttanut. Tällä viikolla Pandan näkö lähti käytännössä kokonaan. Sillähän oli noita "sokeuskohtauksia" aikaisemminkin mutta tällä kertaa Panda oli tilanteesta paniikissa, se ei halunnut käydä ulkona pissalla ja säpsyi kaikkea. Tässä vaiheessa maailman vaikein päätös oli tehtävä vaikka se tälläkin kertaa repäisi palasen sydäntä mukanaan :´(

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Halloween-tansseissa


Eilen vietettiin päivä koiratanssikisoissa Janakkalassa. Perjantaina huomasin, että koirakoita oli perunut tulonsa joten sain jäätävän päähänpiston ilmoittaa Hippi HTM:ään. Sehän elää muutenkin tällä hetkellä ihan normaalia elämää, ainoastaan ruokavalio on muokattu, joten uskalsin näin tehdä.

Oltiin paikalla ajoissa, olin ottanut hieman "kesärengaslisää" matka-aikatauluun mutta kelihän olikin vallan hyvä. Janakkalan halli oli koristeltu upeasti halloween-tyyliin. Jotkut ne osaa ja jaksaa nähdä vaivaa! Kilpailu alkoi tällä kertaa freestylellä jossa olikin kohtuullisen paljon koirakoita, voittajaluokassakin oli peräti 7 osallistujaa! Ennen omaa suoritusta katselin muiden ohjelmia ja korjailin Flown rikkoontunutta rekvisiittaa. Tätähän ei luonnollisesti voi tehdä kotona, ehei. Tätä varten mulla on kisakassissa jeesusteippi mukana, sitä on tarvittu monet kerrat. Kehääntutustumisessa kävin taas vain temputtamassa Flowta ja palkkasin ruhtinaallisesti niistä muutamista tempuista. En ollut tehnyt kokonaisuudessaan tätä ohjelmaa uusien muutosten kanssa kertakaan, pätkissä kylläkin viime maanantaina. Jostain syystä Flow teki taas alun pepunnostot hieman huonosti, tarvitsi niihin tuplakäskyn. Tätä täytyy palkata nyt paljon. Ryömiminen ei oikein onnistunut, Flow vaan könysi kyljellään. Tämän jälkeen alkoi Flown pyörimisshow. Se teki kaiken mitä pyydettiin, vieläpä ihan hyvin, mutta onnistui silti tekemään noin 100 ylimääräistä pyörähdystä. Suurimmalta osin nämä johtuivat hieman epäselvästä/viivästyneestä käskytyksestä. Videolta katsottuna kohta, jossa Flow hyppää selästä ja lähtee kiertämään avaruusalusta, näytti niin huvittavalta. Flow ei meinannut pöksyissään pysyä eikä alkuun oikein tiennyt, mihin lähtisi sinkoamaan. Summa summarum, ohjelma pysyi hyvin kasassa hyrrä-efektistä huolimatta, uudet temput solahtivat saumattomasti ohjelmaan ja Flow oli niin kovin taitava.

Pisteitä saimme 184,67, lisäbonuksena serti ja luokkavoitto kovassa seurassa.
Tuomarikohtaiset pisteet:
Hannele Parviainen: Tekn. 94, tait. 97 yht. 191
Laura Jalli: Tekn. 94, tait. 90 yht. 184
Marita Packale´n: Tekn. 90, tait. 89 yht. 179



Sitten olikin vuorossa HTM. Hilli (lähtölistoihin oli lipsahtanut pieni painovirhepaholainen ja tästä saatiin koko päiväksi huumoria!) oli enemmän kuin tohkeissaan. Se suorastaan pursuili intoa ja osa purkautui melkoisena möykkänä pihalle. Hipillähän ei omaa HTM-ohjelmaa ole joten lainattiin Flown alokasluokan ohjelmaa. Se oli tarpeeksi helppo muistaa ja muutenkin koiralle simppeli. En ehtinyt ennen omaa suoritusta treenata kuin yksittäisiä positionvaihtoja mutta luotin kuitenkin siihen, että kyllä Hippi tämän handlaa. Kehässä Hippi keskittyi ihan kympillä. Sen tekeminen on vaan niin liikkistä kun toinen on aivan liekeissä. välillä seuraamiset olivat hieman pompottavia ja keulivia eikä pieniltä ilopompuiltakaan voinut säästyä mutta mitä välii. Hippi teki ihan supersuorituksen etenkin kun ottaa huomioon, ettei se ole lajia treenannut ikuisuuksiin. Jos vain saisin jatkossakin koirilleni samanlaisen asenteen tekemiseen kuin mikä Hipillä on, ei muuta tarvitsisi edes toivoa.



Hippi sai pisteitä 160 (tekn. 79,67, tait. 80,33) ja voitti myös luokkansa (peräti kaksi osallistujaa)
Tuomarikohtaiset pisteet:
Hannele Parviainen: Tekn. 74, tait. 73 yht. 144
Laura Jalli: Tekn. 83, tait. 84 yht: 167 "Hyvin etenevä ohjelma. Hyvä määrä positioita, jotka pääosin laadultaan ok, jossain kohtaa hieman avoimia. Hyväntuulinen ohjelma"
Marita Packalen: Tekn. 82, tait. 84 yht. 166

Kunniamaininta jäi yhden pisteen päähän. Se nyt ei paljoa harmita vaikka olen ehdottomasti sitä mieltä, että Hippi teki alokasluokkaan aivan riittävän hyvän suorituksen. Tuomareiden mielipiteisiin ei oikein voi millään vaikuttaa.

Pätevät otukset


Tänään käytiin pikaisesti hallilla ottamassa pienet palauttelevat treenit. Flow päätyi treenaamaan hetken temppuja, hetken positioita, hetken keppejä (haki nyt hyvin avokulmaa ja pystyi pujottelemaan vaikka otin aika paljon sivuetäisyyttä) ja hetken paikallamakua häiriössä. Olisiko tämä jo kohtuutonta häiriötä?