maanantai 31. lokakuuta 2016

Seuraava Talent-esitys


Tänään sain lisäinfoa seuraavan Talent-esityksen ajankohdasta. Flown boot camp-osuus näkyy torstaina 10.11. klo 20 :) Silloin telkun ääreen! Teemme tuolloin vanhan ohjelman pienillä tuunauksilla höystettynä. Kuinkas sitten käykään!




keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Pientä HTM-innostusta


Flowlla oli maanantaina haastattelupäivä kun siitä tehtiin juttu Koululaiset-lehteen. Toki yritin parhaan taitoni mukaan tulkata mustavalkoisen ajatuksenvirtaa joten saapi nähdä millainen lopputulos on. No joo, koiratanssista tulee kirjoitus, hyvä vaan, että laji saa taas hieman mainosta! Halusivat myös videolle pätkän koiratanssista mutta ilman musiikkia. Tuotatuota, kun se musiikki on tavallaan aika oleellinen osa koko lajia. Studion lattia oli luonnollisesti hieman liukas joten tehtiin jotain pientä ja lähinnä paikoillaan olevia liikkeitä. Kuvaaja oli ihana ja kysyi, että voisiko Flow tehdä liikkeet vähän hitaammin :D No sitä se valitettavasti ei voi tehdä :D Tai ei siis vaan kykene hitaampaan tahtiin.

Huippumalli vauhdissa.


Hippi ja Dio olivat myös mukana hääräämässä ja pääsivät poseeraamaan yhteiskuviin. Haastattelija totesi, että nuo pienet näyttävät olevan paljon kiinnostuneempia nameista kuin Flow. En tiedä, ovatko sen kiinnostuneempia mutta eivät ainakaan häpeä näyttää sitä. Hih. Flowlla on sentäs pienet käytöstavat sen suhteen vaikka ahne sekin on.

Ilmoitin Flown (ja ehkä myös Hipin jos vain sai paikan) Janakkalaan koiratanssikisoihin. Jostain syystä viime treeneissä Flown asenne on ollut ihan tosi rento HTM:n suhteen, se on ollut kerrassaan innostunut aiheesta eikä ole paineistunut lainkaan! Valoa tunnelin päässä! Positioita on nippanappa riittävästi VOI-luokkaan (viisi) mutta toisaalta jokaisessa on suuntia. Ja jos se ei riitä niin sitten treenataan lisää. Pääasia olisi, että Flow pystyisi tekemään rennon ja iloisen kisasuorituksen, pisteistä viis! Noita positioita on kuitenkin hinkattu (enemmän ja vähemmän) muutama vuosi joten olisi kiva päästä näyttämään Flown osaamista. Hippi pääsee (jos siis pääsee) vanhalla ohjelmallaan, en ole toista yhtä sopivaa musiikkia sille löytänyt niin mennään samalla.

Kokeilin Flown kanssa, osaisiko se yleistää hold-tempun koirakaveriin, osasi se :)


Dionkin pitäisi vähän jo treenata enemmän mutta ei se laiskiainen oo vain treenannu :P Kohtahan se on kaks vee! Nooo, ehtiihän tuota.


maanantai 10. lokakuuta 2016

Erilaisessa koulutuksessa


Tyypit isolla kirkolla. Käytiin lauantaina työkaverin kanssa leikkimässä turistia Helsingissä ja siinä sivussa viihdyttämässä koiria.



Eilen olin todella hyödyllisessä esiintymiskoulutuksessa. Koulutus oli tahtitassujen järkkäämä ja kouluttajana toimi Jenni Laine. Mä tartten ehkä kaikkein eniten just tällaista treeniä, Flow kun hoitaa tonttinsa mutta mä oon se heikompi lenkki. Käytiin läpi tuota SM-ohjelmaa ja saatiin siihen hyviä vinkkejä miten pienillä asioilla kokonaisuutta saisi vieläkin paremmiksi. Omien liikkeiden pitäisi olla esim. pysähdyskohdissa huomattavasti terävämpiä, askeleiden isompia ja muutenkin pitäisi ottaa välillä vähän kontaktia yleisöön. Sitähän kyllä välttelen kuin ruttoa kun videoita katselee :P. Tehtiin ohjelmaa useita kertoja ilman koiraa ja joka kerralla piti tehdä asiat isommin. Tosin vaikka treenaan ohjelmia ilman koiraa, teen sen ilmeisesti lähinnä mielikuvatreeninä koska nyt kun piti tehdä ihan niinkuin kehässäkin ja liikkua itse oma osuus läpi, unohtelin ihan sumeilematta ohjelman ties kuinka monta kertaa! Meillä on selvästi ihan selkeä symbioosi Flown kanssa koska saan itsekin siltä tukea tekemiseeni! Tai sitten treenaan liian vähän "isossa mittakaavassa" eli koko kehän alueella ilman koiraa. Omassa olohuoneessa musiikin kanssa on niin paljon helpompi tehdä mielikuvaharjoittelut läpi.

Puhuttiin myös siitä miten kehään pitäisi jo tulla sillä fiiliksellä mikä on onnistuneen suorituksen jälkeen. Kyllähän kaikki tuollainen tekee erilaisen ensivaikutelman tuomareihinkin joten tätäkin ryhdymme harjoittelemaan. Jotenkin sitä aina uppoutuu keskittymään siihen koiraan, että tällaiset asiat jäävät helposti kyydistä vaikka ne varmasti vaikuttaisivat positiivisesti suoritukseen. Nyt kun Flown tekeminen on kohtuullisen varmaa ja siihen voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa, on seuraava askel ohjaajan tekemisen hiominen ja hyppääminen vieläkin kauemmas tutulta ja turvalliselta mukavuusalueelta.

Koulutuksesta ajelimme Vuokon kanssa suoraan hallille treenaamaan. Flow sai tehdä pitkästä aikaa positiotreeniä koska mua houkuttelis ilmoittaa se Janakkalan kisoihin HTM:iin. Flow oli ihan hirmuisen innoissaan positiotreeneistä mutta heti kun yhdistelin eri positioita, tuli sille tuttu jäätyminen. Mä väittäisin, että se kuitenkin osaa suurimmalta osin nuo positiot mutta silti se yhdistely on sille jännää. Epävarmuutta silti? Tuo painemistuminen on tietysti tosi kurjaa koska sellaisen koiran kanssa en halua kisata, sen täytyy olla kivaa meille molemmille. Ehkä mun vaan täytyy jossain vaiheessa todeta, ettei HTM ole Flown laji koska se ei vaan nauti pitkäkestoisesta lähellä työskentelystä. Se on hassua miten se työskentelee niin täydellisen rennosti freestylessä mutta seuraamisissa sille tulee epävarma olo. Positiot ovat takuulla opetettu samalla tavalla kuin muutkin liikkeet mutta tässä tulee hyvin esille se, mikä Flowlle on luontaista ja mikä ei. En silti heitä vielä(kään) hanskoja tiskiin vaan pikkuhiljaa etenemme HTM:n parissa toivoen, että siihen johonkin lukkoon Flown päässä löytyisi avain ja positioista saataisiin yhtä mieluisia kuin muutkin liikkeet.

Täältä muuten löytyy Flown Talen-esitys kokonaisuudessaan. On hieman huonolaatuinen kun on tuollainen käänneltävä 360-versio mutta kyllä siitä jotain näkyy. Ja kuvaa käännellessä voi katsella myös tuomareiden reaktioita, heh.

Loppuun vielä muutamat kuvat viime viikon Meiko-reissulta. Kyllä syksy on kaunista aikaa!