torstai 15. helmikuuta 2018

Koiratanssikisat ja Tallinnan näyttely


Kuun alussa oltiin HTM-kisoissa Koirakeitaalla. Hippi ja Flow pääsivät mukaan. Myös Dio olisi saanut paikan mutta koska tieto tuli lauantaina myöhään illalla, en vaan enää jaksanut lähteä aikaisin aamulla freestylen alokasluokan takia liikenteeseen. Etenkin kun olin kisoissa lauantaina koetoimitsijana ja siinähän se päivä käytännössä pyörähtikin kokonaan. HTM luokat olivat onneksi vasta iltapäivällä joten tämä aikataulu oli huomattavasti parempi. Kisoja varjosti hieman pieni äksidentti, joka kävi autolleni. Perjantaina auton päälle putosi katolta melkoinen mälli märkää lunta jonka ansiosta konepelti, tuulilasi ja katto muussina. Oli kiinni kymmenistä sekunneista etten olisi ollut itse koirineni tuon lumikuorman alla koska olin juuri kävelemässä autolle kun tämä tapahtui. Siinä katsoin noin 20 metrin päästä kun tuo lasti autoni päälle romahti. Onni onnettomudessa, että vain peltiä ja tuulilasi ottivat pahemman kerran osumaa.

Vuokko onneksi pelasti ja lainasi autoa, jotta päästiin kisoihin töihin ja kisaamaan. Sunnuntain kisassa Hipin avo-luokka oli ensin. Hippi oli hieman innokkaalla tuulella eikä ihan aina kuunnellut loppuun asti pyyntöjäni. Teki toki ihan siistejäkin pätkiä mutta muutama juoksen ohjaajaa ympäri enkä halua ymmärtää kuulemaani-kohta siellä mahtui joukkoon. Hippi sai silti 156 pistettä joilla sitten voitti luokkansa.


Flown sai odottaa vuoroaan häkissä. Niin vain ovat nämä kaksi kovin erilaisia kisaan valmistautumisessa. Toinen pitää väsyttää ja toisen intoa pitää vaalia viimeiseen saakka. Tuolla Flow oli kuitenkin varsin innokas ja pätevä! Olin oikein tyytyväinen sen olemukseen. Vaikka muutama stiplu sattuikin, ei Flow huolestunut niistä juurikaan ja pystyi jatkamaan pienten haparointien jälkeen varsin hyvin suoritustaan. Tästä on nyt hyvä jatkaa, tönimistreeni (siis Flow saa töniä mua) on selvästi toiminut ja asenne on muuttunut hieman röyhkeämmäksi. Pisteitä Flow sai 159,67 eli 0,33 pojoa vaille serti. Yllättävän lähelle päästiin. Stiplut pois ja positioita vielä tarkemmiksi niin sertiinkin on mahdollisuus! Nyt oli matkassa vielä sen verran isoja erheitä ettei tuollaisella suorituksella vielä serteistä kisata mutta soon! Treenit jatkukoon.





Viime viikonloppuna lähdin työkaverini ja shelttien kanssa Tallinnaan näyttelyyn. Vaikka kyseessä oli inttinäyttely, oli shelttejä paikalla vain 10. Ehkä tiukahko tuomari Natalja Skalin vähensi määrää, mene ja tiedä. Minua ei tuomari kauheasti hetkauta suuntaan tai toiseen, Hipin häntää ei oikein kukaan katso hyvällä ja Dion silmät häiritsevät suurinta osaa tuomareista. Mentiin viikkarilla yli ja yövyttiin laivassa, varsin näppärä vaihtoehto koska päästiin hyvissä ajoin aamulla liikenteeseen.



Käytiin aamupalalla sataman Tallink-hotellissa ja sitten ajeltiin Saku Suurhalliin. Saatiin rauhallisesta nurkasta leiripaikka ja sitten omaa vuoroaan odottelemaan. Sheltit arvosteltiin puolenpäivän pintaan ja kävin kurkkimassa kehän tuomarointeja. Tiukkaa oli, esimerkiksi viidestä bortsusta ei kukaan saanut eriä. Shelteissä paikalla oli 1 pentu, kaksi urosta ja 7 narttua. Esitin avoimessa luokassa seurakaverini Saku-sheltin, joka oli muuten tuomarin mieleen mutta valitettavasti hänelle hieman liian iso.

Dio oli varsin pro kehässä, esiintyi todella hyvin. Tuomari taisi nähdä Diossa muutakin kuin silmät sillä D sai erin ja voitti luokan! Eipä avoimessa ollut kuin kaksi koiraa mutta soopelikin sai erin. Dio sai myös SA:n joten pikaisesti koira kehän laidalle odottelemaan ja Hippi kehään. Vetskuissa ei ollut muita kuin Hippi mutta pikainen vaihto sai tämän veteraanin hieman kierroksille ja se kikkaili kehässä huolella. Häntää ei todellakaan saanut komentamalla alas ja Hippi ravasi kehässä kuin pikajuna. Tuomari naureskeli Hipin innolle eikä millään meinannut uskoa ikää. Hippi sai kikkailupisteillä erin muttei SA:ta. Tosin erikin oli tältä tuomarilta aika yläkanttiin mutta toisaalta Hippi on kyllä aikas erinomainen tyyppi. Hipin arvostelussa nauratti viimeinen lause: Aktiv movement and most happiest temperament ever. Sellainen se Kikki on <3 Paras narttu-kehässä oli kolme koiraa ja Dio sijoittui toiseksi upean merlen jälkeen. Koska tällä nuorten luokan nartulla oli sertit kasassa, siirtyi serti Diolle! Samoin vara-cacib! Jopas jotakin, melkoinen ylläripylläri! Omaan silmään Dio on tietysti erinomaisen kaunis yksilö mutta nuo vaaleahkot silmät ovat päässeet jotenkin uskomattoman isoon rooliin kokonaisuudessa! Ehkä tämä oli se meidän onceinalifetime-näyttelypäivä. Dio on kyllä ilmoitettu Rakvereen huhtikuun lopulla mutta silloin saattaa olla jo tukkakin lähtenyt. Tyyppien arvostelut

Näitä ruusukkeita ei ehkä liiemmin ilmaannu joten iloitsemme näistä kahdesta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti